avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate kriskrs

Activitate kriskrs

Răspuns la discuția Grupa de munca a II a
Am inteles, multumesc, asteptam raspunsul si o sa postez aici
Răspuns la discuția Grupa de munca a II a
Din pacat revin cu aceiasi problema, mama a fost in audienta si i s-a spus ca este o ilegalitate ce a facut combinatul, dand grupa a2a si acum invoca un ordin, mai exact 50/90 iar din combinat i s-a spus (ieri) ca este un abuz ceea ce fac la casa de pensii.
Răspuns la discuția Grupa de munca a II a
Va multumesc din suflet amandurora !!! Sanatate !!
Răspuns la discuția Grupa de munca a II a
Am revenit, ne-am cam lamurit, la motiv este trecuta nevalorificarea adeverintei, mama a zis ca are adeverinta buna si urmeaza sa o puna la dosar. Sa raspunde la intrebarile dvs, a lucrat la combinatul siderurgic Galati, are 57 de ani si acum 2 ani cand a inceput sa faca dosarul i s-a zis de la casa de pensii varsta de 57 d ani, pe baza adeverintei (alta decat cea pusa acum la dosar, aici a fost greseala), din pacate celelalte date cerute de dvs. nu le stim. In aceste conditii presupun ca o sa beneficieze.

Multumesc
Buna ziua, am si eu nevoie de cateva lamuri, o sa incerc sa fiu cat mai concis. Mama avea dreptul sa iasa la pensie la 57 de ani (hartie la mana de acum cativa ani), acum 2 luni s-a depus dosarul pentru pensie si a fost respins ca neindeplinind varsta de pensionare, acest lucru s-a intamplat deoarece i s-a taiat grupa de munca care ii permitea.
Cautand pe net detalii referitoare la grupele de munca taiate de basescu si boc, am gasit Legea Nr.380 din 24.12.2013 data de USL.
Articolul 158
"(1) Perioadele de vechime în muncă realizate în grupa a II-a de muncă până la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare."

Deci, beneficiaza sau nu? Ce este de facut in acest sens? Mentionez ca a lucat ca contabil !!

Multumesc