Buna ziua,
Mi s-a propus postul de presedinte de asociatie de locatari. Care este cea mai actuala legislatie pe care sa o consult privind functionarea asociatiei de acest gen, atributiile fiecaruia, drepturi, obligatii etc.? Care sunt riscurile si "capcanele" in acest caz? De ce e un post asa de temut, ca nimeni din bloc nu-l vrea?
Multumesc anticipat pentru raspuns si pareri,
Florina
Am inteles si va multumesc mult pentru raspuns.Dar daca, de exemplu vand lucruri vechi din casa, prin Mica publicitate, ma poate acuza cineva de venituri necuvenite, mi se suspenda somajul?
Buna ziua,
In curand voi tremina somajul. Ma ingrijoreaza ca poate nu-mi gasesc un job imediat.Si atunci intrebarea mea este:
- am dreptul sa-mi platesc singura asigurarile medicala, fond de pensie, etc. si tot ce mai trebuie, ca orice salariat care plateste darile catre stat, ca sa-mi mearga vechimea in munca, ca sa am pensie de drept la batranete si ca sa fiu protejata social?
- cum trebuie sa procedez, unde ma adresez? Va multumesc anticipat.
Buna!
In timpul somajului, am aflat de la cineva neoficial, ca se poate presta o activitate de munca, in completarea venitului, pana la un anumit plafon, altfel pierzi somajul. Este adevarat? Care e acest plafon si cum se procedeaza, ca sa fiu in legalitate?