Va multumesc mult amandurora pentru lamuriri.
Eu sincer as fi optat pentru inlocuirea tevii de la robinetul principal pana la etajul 1 sau chiar mai sus (eu as fi fost de acord stand la et2) dat fiind faptul ca fiecare are in apartament gura de vizitare dar daca nu ai cu cine sa te intelegi........ si probabil ca ar fi trebuit facuta o AG.
@Adam Grecu:
Astia abia se cacaie sa faca o sedinta de bloc dar sa schimbe administratia.
Sincer, am fost singurul care a facut scandal mai mare ca nu are apa rece la bucatarie (fiind revoltat si de faptul ca nu pot sa folosesc filtrul pentru apa de baut care este racordat la aceasta). Restul locatarilor de pe coloana s-au multumit sa taca din gura din cate am observat.
@elga50
Cand am propus solutia vecinei de la et1 mi-a spus ca de ce sa faca lipitura tevii la ea in casa cu toate ca-i explicasem clar (mai aveam sa-i fac desen) ca oricum lipitura se face in ambele cazuri numai ca este mai bine sa se faca in T-eu in loc sa ne carpim cu cate 20cm de fiecare data. Si pana la urma asta a fost. Administratorul l-a induplecat pe vecinul de la parter sa sparga la dansul si se va face reparatia pe portiunea afectata iar un vecin binevoitor il va ajuta sa repare peretele. Nu stiu daca vor fi costuri sau se va face benevol.
O sa-l informez personal pe vecinul de la parter ca nu este obligat sa suporte in totalitate plata (daca va exista vreo suma) reparatiei.
Sunt proprietar al unui apartament de la etajul 2 al unui bloc cu 8 etaje. Inca nu m-am interesat daca sunt parte din asociatia de proprietari a scarii dar probabil ca o sa o fac in curand.
De mai mult de o saptamana avem apa rece oprita pe coloana de la bucatarie datorita unei defectiuni pe coloana principala.
A durat cel putin 3 zile pana s-a luat legatura cu toti proprietarii sa se vada in ce loc este defectiunea si s-a stabilit ca este la nivelul plafonului la parter dupa ce s-a verificat coloana de sus pana jos si unii proprietari au facut guri de vizitare in perete (pe care le omisesera la renovare; ma incadrez si eu printre acestia).
Acum, vin si va intreb: trebuie sa accepte proprietarul apartamentului de la parter deranjul si cheltuiala spargerii peretelui (de rigips ce-i drept) din dreptul plafonului pentru reparatia coloanei de apa rece (inlocuirea unei portiuni de 10-20cm de teava, acolo unde este fisura) cand aceasta reparatie se poate face prin inlocuirea coloanei din robinetul principal pana in T-ul celui de la etajul 1?!
Mentionez ca administratia nu a actionat dpdv legal conform regulilor, prin avizarea locatarilor ci s-a facut totul verbal apeland la buna intelegere a fiecaruia.