Deci as putea sa fac un precontract / sa platesc un avans in baza actelor autentice pe imparteala initiala?
Din cite mi-au spus ambii frati sint de acord sa vanda, dar suprafata pe care doresc eu sa o cumpar fiind mai mult decit jumatate din total, presupun ca e mai mult decit cota oricaruia dintre ei (inca nu am intrebat daca au cote egale in certificat). In acest caz ei ar urma sa se inteleaga si sa faca iesirea din indiviziune pentru suprafata care ma intereseaza.
Extravilan, pasune, intentionez sa-l trec in intravilan. Peste drum terenul este intravilan, chiar si pe acesta la care ma refer a fost construita o casa batraneasca, care a fost demolata. Nu exista decit certificatul de mostenitor, cei doi frati au iesit dintr-o alta indiviziune, dar impreuna, adica figureaza amindoi. Am un plan de situatie dupa dezmembrare in care apare si partea lor de mostenire, cu cei doi.
Buna ziua.
Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara certificatului de mostenitor pentru cei doi frati. Ma intereseaza sa cumpar 5000 mp din totalul de 8000 mp si mi s-a sugerat de unul din cei doi mostenitori sa platesc un avans pentru a exprima astfel optiunea ferma de cumparare, dupa care ar urma sa se faca iesirea din indiviziune a suprafetei dorite de mine pe numele fratelui care primeste avansul si obtinerea in continuare a cadstrului si intabularii.
Va rog sa imi spuneti ce fel de act notarial ar putea garanta ca nu pierd avansul si ca tranzactia se va desfasura ulterior in termenii conveniti. Poate fi certificatul de mostenitor in indiviziune al celor doi frati suficient pentru un precontract?