Dar daca copilul are certificate de nastere spaniel si cetatenie spaniola - pentru ca tatal lui nu a fost de accord sa aiba si cetatenie romana - eu mai pot acum sa obtin cetatenia roman pentrucopil, in Romnaia, fara acordul tatalui? Ce ar trebui sa fac? Poate ca daca obtin certificat de nastere romanesc si cetatenia romana pentru copil pot sa cer din Romania incredintarea copilului. Daca deschid aici process. Cine ma poate ajuta cu sfaturi ?
Procesul din Spania l-am deschis pentru a mi se incredinta copilul mie, am angajat un avocet, dar pentru ca nu am mai avut bani si loc de munca m-am reintors in Romania. Nu stiu ce s-a mai intimplat cu procesul, pentru ca avocatul nu a mai luat legatura cu mine, eu am mai sunat dar nu l-am gasit si nu am unde sa ma interesez. Poate ca a abandonat procesul ca trebuia sa-i mai dau niste bani, Tatal copilului e in inchisoare.
Da, asa este. M-am gindit la avocat, dar nu am bani, pentru ca nu am loc de munca de multe luni, nu am casa personala, si mai cresc singura inca 3 copii pe care ii am din alte relatii.Fara avocat, nu exista nici o institutie in Romania care sa ma poata ajuta sa ii fac certificate de nastere copilului si sa ii dau cetatenia romana si apoi sa ma ajute in proces pentru incredintarea lui chiar daca tatal lui nu doreste asta.?
Multumesc pentru sfat. Dar pot sa obtin cetatenia romana, daca tatal lui nu e de acord sa o primeasca? El nu a fost de accord nici in Spania, cind s-a nascut copilul, ca acesta sa aiba si cetatenie romana .Ce ar trebui sa fac ca sa obtin cetatenia romana pentru baiat? la cine sa ma adresez?
Multumesc d-na Myra. Dar cum sa ma judec in Spania? ce trebuie sa fac. ca nu am bani sa ma reintorc in Spania si nu am cu cine lasa copilul aici.Si imi este teama sa nu incerce tatal lui sa ma oblige sa-l duc in Spania , sa ceara el incredintarea copilului . Poate face asa ceva? In Romania eu pot sa ma adresez unei institutii care sa ma ajute sa tin copilul in tara si sa obtin incredintarea lui mie? Va multumesc
Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis 4 ani , eu am cerut custodia copilului, dar in timpul procesului din Spania m-am reintors in Romania cu o procura din partea tatalui. Procura a expirat, As vrea sa va intreb ce risc in aceasta situatie si ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintarea baiatului? Unde pot deschide procesul? In Romania sau trebuie sa ma intorc in Spania?