Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis 4 ani , eu am cerut custodia copilului, dar in timpul procesului din Spania m-am reintors in Romania cu o procura din partea tatalui. Procura a expirat, As vrea sa va intreb ce risc in aceasta situatie si ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintarea baiatului? Unde pot deschide procesul? In Romania sau trebuie sa ma intorc in Spania?
copilul cetatean spaniol va fi incredintat cf legilor tarii lui - Spania. acolo trebuie sa va judecati. nu-l duceti in Spania daca nu aveti procura valabila fiindca este posibil sa nu mai va mai puteti intoarce
Multumesc d-na Myra. Dar cum sa ma judec in Spania? ce trebuie sa fac. ca nu am bani sa ma reintorc in Spania si nu am cu cine lasa copilul aici.Si imi este teama sa nu incerce tatal lui sa ma oblige sa-l duc in Spania , sa ceara el incredintarea copilului . Poate face asa ceva? In Romania eu pot sa ma adresez unei institutii care sa ma ajute sa tin copilul in tara si sa obtin incredintarea lui mie? Va multumesc
Multumesc pentru sfat. Dar pot sa obtin cetatenia romana, daca tatal lui nu e de acord sa o primeasca? El nu a fost de accord nici in Spania, cind s-a nascut copilul, ca acesta sa aiba si cetatenie romana .Ce ar trebui sa fac ca sa obtin cetatenia romana pentru baiat? la cine sa ma adresez?
Si daca minorul are cetatenie spaniola si romana este extrem de complicata problema...
Adica sa nu va imaginati ca cetatenia rezolva tot...
Nu rezolva decat ceva partial...si cam atat...
Mie imi pare la o prima vedere ca in Spania ar trebui sa va judecati.
Insa, se poate sa nu fie imposibil ca procesul sa dureze mult timp si acest lucru sa va ajute.
Parerea mea este ca ar trebui sa va ganditi serios sa aveti si avocat roman si avocat spaniol daca vreti sa va aparati in mod efectiv in procese.
Adica nu va fi un singur proces...ca sa intelegeti mai clar...