avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama romanca tata spaniol

Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis 4 ani , eu am cerut custodia copilului, dar in timpul procesului din Spania m-am reintors in Romania cu o procura din partea tatalui. Procura a expirat, As vrea sa va intreb ce risc in aceasta situatie si ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintarea baiatului? Unde pot deschide procesul? In Romania sau trebuie sa ma intorc in Spania?
Cel mai recent răspuns: barbu sanda , utilizator 01:23, 26 Octombrie 2014
copilul cetatean spaniol va fi incredintat cf legilor tarii lui - Spania. acolo trebuie sa va judecati. nu-l duceti in Spania daca nu aveti procura valabila fiindca este posibil sa nu mai va mai puteti intoarce
Multumesc d-na Myra. Dar cum sa ma judec in Spania? ce trebuie sa fac. ca nu am bani sa ma reintorc in Spania si nu am cu cine lasa copilul aici.Si imi este teama sa nu incerce tatal lui sa ma oblige sa-l duc in Spania , sa ceara el incredintarea copilului . Poate face asa ceva? In Romania eu pot sa ma adresez unei institutii care sa ma ajute sa tin copilul in tara si sa obtin incredintarea lui mie? Va multumesc
ar trebui sa obtineti cetatenie romana pentru copil ca sa aveti ce sa judecati in Romania
Multumesc pentru sfat. Dar pot sa obtin cetatenia romana, daca tatal lui nu e de acord sa o primeasca? El nu a fost de accord nici in Spania, cind s-a nascut copilul, ca acesta sa aiba si cetatenie romana .Ce ar trebui sa fac ca sa obtin cetatenia romana pentru baiat? la cine sa ma adresez?
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
barbu sanda, utilizator
Si daca minorul are cetatenie spaniola si romana este extrem de complicata problema...
Adica sa nu va imaginati ca cetatenia rezolva tot...
Nu rezolva decat ceva partial...si cam atat...

Mie imi pare la o prima vedere ca in Spania ar trebui sa va judecati.
Insa, se poate sa nu fie imposibil ca procesul sa dureze mult timp si acest lucru sa va ajute.

Parerea mea este ca ar trebui sa va ganditi serios sa aveti si avocat roman si avocat spaniol daca vreti sa va aparati in mod efectiv in procese.
Adica nu va fi un singur proces...ca sa intelegeti mai clar...

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara spania yoroxana yoroxana Buna ziua! am un baietel de 2 ani si 8 luni cu un cetatean spaniol,am nascut in spania iar copilul are cetatenie spaniola si este recunoscut de tatal sau,acum ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)