avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama romanca tata spaniol

Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis 4 ani , eu am cerut custodia copilului, dar in timpul procesului din Spania m-am reintors in Romania cu o procura din partea tatalui. Procura a expirat, As vrea sa va intreb ce risc in aceasta situatie si ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintarea baiatului? Unde pot deschide procesul? In Romania sau trebuie sa ma intorc in Spania?
Cel mai recent răspuns: barbu sanda , utilizator 01:23, 26 Octombrie 2014
Tot e bine intr-un fel, incepeti un proces aici si citati-l acolo unde e.
Dar daca copilul are certificate de nastere spaniel si cetatenie spaniola - pentru ca tatal lui nu a fost de accord sa aiba si cetatenie romana - eu mai pot acum sa obtin cetatenia roman pentrucopil, in Romnaia, fara acordul tatalui? Ce ar trebui sa fac? Poate ca daca obtin certificat de nastere romanesc si cetatenia romana pentru copil pot sa cer din Romania incredintarea copilului. Daca deschid aici process. Cine ma poate ajuta cu sfaturi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara spania yoroxana yoroxana Buna ziua! am un baietel de 2 ani si 8 luni cu un cetatean spaniol,am nascut in spania iar copilul are cetatenie spaniola si este recunoscut de tatal sau,acum ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)