avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama romanca tata spaniol

Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis 4 ani , eu am cerut custodia copilului, dar in timpul procesului din Spania m-am reintors in Romania cu o procura din partea tatalui. Procura a expirat, As vrea sa va intreb ce risc in aceasta situatie si ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintarea baiatului? Unde pot deschide procesul? In Romania sau trebuie sa ma intorc in Spania?
Cel mai recent răspuns: barbu sanda , utilizator 01:23, 26 Octombrie 2014
Ati zis ca aveti un proces pe rol, pe ala cine il continua ?
Cetatenie romana are prin nastere, ati transcris certificatul in Romania?

Parerea mea este ca ar trebui sa va ganditi serios sa aveti si avocat roman si avocat spaniol

Cred ca de gandit s-a gandit si s-a oprit la bani cu gandul, cine ii plateste ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Da, asa este. M-am gindit la avocat, dar nu am bani, pentru ca nu am loc de munca de multe luni, nu am casa personala, si mai cresc singura inca 3 copii pe care ii am din alte relatii.Fara avocat, nu exista nici o institutie in Romania care sa ma poata ajuta sa ii fac certificate de nastere copilului si sa ii dau cetatenia romana si apoi sa ma ajute in proces pentru incredintarea lui chiar daca tatal lui nu doreste asta.?
Pt a transcrie certificatul de nastere emis de autoritatea straina, cititi in link de ce acte aveti nevoie.
[ link extern ]

Ce s-a intamplat cu procesul ala din Spania, vreti sa ziceti sau nu ? Ce ati cerut exact si ce s-a intamplat cu acel proces?
In Romania puteti solicita in instanta ajutor public judiciar pt angajarea unui avocat pt a va asista in proces privind exercitarea autoritatii parintesti, domiciliul copilului, eventual si pensie de intretinere.
Vedeti ca in Spania ati putea fi acuzata de rapire, ar trebui sa luati legatura cu tatal si sa aveti o discutie , macar sa stiti cum stati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Incredintati copilul tatalui vreo 3 luni. Daca n-o sa vina in genunchi sa vi-l dea sa-l cresteti cu cetatenie cu tot sa ma scuipati in ochi. Barbatii nu au nevoie de plozi de crescut, ei vor doar sa mai obtina"favoruri" de la femeie. Sau sa se razbune pe ea. Plozii nu prezinta interes. Cine vrea obligatii pe cap? Acolo trebuie sa plateasca bona sa-l supravegheze non-stop, alfel e decazut din drepturi....eu una as juca pe cartea lui :)))) Ca sa nu mai zic ca in prezenta unui plod ii este mai dificil sa prosteasca alte femei :))
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
adema1980, utilizator
Procesul din Spania l-am deschis pentru a mi se incredinta copilul mie, am angajat un avocet, dar pentru ca nu am mai avut bani si loc de munca m-am reintors in Romania. Nu stiu ce s-a mai intimplat cu procesul, pentru ca avocatul nu a mai luat legatura cu mine, eu am mai sunat dar nu l-am gasit si nu am unde sa ma interesez. Poate ca a abandonat procesul ca trebuia sa-i mai dau niste bani, Tatal copilului e in inchisoare.

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara spania yoroxana yoroxana Buna ziua! am un baietel de 2 ani si 8 luni cu un cetatean spaniol,am nascut in spania iar copilul are cetatenie spaniola si este recunoscut de tatal sau,acum ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)