avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate alinamadalina1980

Activitate alinamadalina1980

Răspuns la discuția concediu prenatal
Am uitat sa precizez de ce consider eu ca este ceva in neregula cu cei de la Ajofm,luna trecuta pe medical am luat 1200 lei dar luna asta mi-au dat 357 lei,va inchipuiti ca eram sa fac stop pe inima cand am ridicat banii de la posta.Adresandu-ma din nou lor si intreband cum mi se calculeaza mie personal medicalul mi s-a raspuns sec sa astept acasa banii ca vor veni luna viitoare pentru ca in prima faza mi s-a calculate medicalul pe noiembrie la suma de 1625 lei(somaj si venit de completare)iar in decembrie s-a hotarat sa mi se calculeze doar la somaj,iar apoi s-a hotarat sa mi se dea luna viitoare restanta de bani.Eu nu inteleg daca un om ca mine,care imi dau interesul,citesc legi si ma zbat sa patesc asa dar oare omul de rand ce face?Dumneavoastra ce credeti?Cu respect
Buna ziua si imi cer scuze ca iar deranjez dar cazul meu unicat nu isi gaseste rezolvare nici acum.Am sa reiau putin povestea mea ca sa se inteleaga clar ce ma nemultumeste:in luna septembrie 2013 am primit decizia de concediere de la societatea la care lucram,am interrupt cu medical 3 luni din cauza unor probleme de sanatate iar pe 16 ianuarie 2014 am intrat in somaj,fiind disponibilizata conform OUG 36/2013.Ajofm-ul mi-a acordat doar indemnizatia de somaj in valoare de 572 lei si nu au dorit sa-mi acorde si venitul lunar de completare in valoare de 1053,drept pt care m-am adresat in instanta,drept castigat in proces si pe care mi l-au platit retroactiv in luna august 2014.Fiind insarcinata in luna noiembrie am intrat in prenatal,pe 19 decembrie nascand o fetita superba.Mi-am calculat singurica concediu medical dar ....surpriza abia acum incepe:absolvind cursurile de inspector resurse umane am considerat ca stiu foarte bine sa-mi calculez prenatalul dar suma calculata de mine nu coincidea cu Ajofm-ul.
Intrebare:daca in luna mai am incasat 572 lei,iunie 572,iulie 572,august 7433(platit retroactiv venitul de completare castigat in instanta),septembrie,octombrie -1625 lei ambele luni.Dupa calculele facute de mine trebuia sa iau in jur de 1700 lei,mie acordandu-mi doar 1200 lei Ajofm-ul.Am sperat doar ca cineva sa ma lamureasca,sa inteleg de ce nu s-a respectat ceea ce invatasem la cursuri,respectiv ca se iau in calcul veniturile din ultimele 6 luni premergatoare medicalului dar nimeni nu stie sa-mi raspunda.Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns macar sa inteleg de ce mi s-a calculat asa.Va multumesc mult!Cu respect!
Va multumesc din tot sufletul.Eu sper ca problema mea sa gaseasca o rezolvare.Oricum cu indemnizatia de crestere copil eu sunt lamurita pentru ca de la Casa de Pensii mi-au spus sa vin sa iau adeverinta pentru dosarul de indemnizatie sa mi-o ia in considerare.Dar vorba dumneavoastra,am nimerit persoane incompetente ,care ma plimba pe drumuri,nefiind macar in stare sa ma lamureasca si nu cred ca este rea credinta este clar nestiinta.Va multumesc pentru tot!Cu respect
Buna ziua si imi cer scuze ca indraznesc sa va deranjez iar dar se pare ca sunt un caz unicat si nu stie nimeni sa ma lamureasca.Am facut adresa la Casa Judeteana de Sanatate,am invocate tot ce m-ati invatat dumneavoastra.Dar surpriza astazi mi-au raspuns si nu imi dau dreptate deloc.Imi raspund ca articolele pe care mi le-ati dat dumneavoastra nu au legatura cu cazul meu,ei nu imi iau in considerare la medical salariile compensatorii si sustin ca eu trebuie sa ma adresez la AJOFM pentru ca ei imi calculeaza medicalul.Ba mai mult juristul unitatii sustine ca salariile compensatorii nu mi se vor lua in calcul nici la calculul indemnizatiei de crestere copil.Eu chiar nu inteleg ce se intampla in sistemul de stat?Sunt eu de vina cu ceva?Va rog din suflet daca ma mai puteti ajuta cu un sfat.Cu respect
Revin cu mai multe informatii si va rog frumos daca stiti ce as putea face in continuare.Am vorbit vineri cu angajatorul el mi-a virat contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii si imi spune sa nu ma las ca am dreptul la calcularea prenatalului sa mi se ia in calcul si salariul compensatoriu.AJOFM a declarant neoficial conform OUG 50/2012 sunt exceptate de la plata contributiei veniturile repr,plati compensatorii suportate de angajator.Ok sunt de accord cu asta dar angajatoril a platit pt toti disponibilizatii cu salatii compensatorii 0,85%.Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra ca eu chiar nu stiu ce sa cred.Cu respect
Va multumesc pentru raspuns,drepturile gravidelor le stiam si eu.Ce nu stiu si nimeni nu stie sa ma lamureasca este dupe ce iau medicalul trebuie sa-l duc la AJOFM,acolo mi se calculeaza dar eu am si salariile compensatorii pe care ei in Revisal nu le vad.Daca duc o adeverinta de la Casa de Pensii la ei sunt obligati sa o ia in considerare?Sau unde sa ma adresez pentru un raspuns cat mai exact?Cu respect
Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ca nu mai stiu unde sa ma adresez,am luat institutiile statului la rand si nimeni nu stie sa ma lamureasca.Am fost disponibilizata de la o societate cu salarii compensatorii luand in acelasi timp si somaj.Anul acesta am ramas gravida urmand sa nasc la inceputul lunii Decembrie.Din luna Noiembrie vreau sa intru in concediu prenatal urmand apoi sa stau 1 an acasa.Intrebarea mea este urmatoarea:Ce venituri mi se iau in calcul la Concediul prenatal sau de lehuzie?Pentru salariile compensatorii pe care le primesc lunar societatea imi achita toate darile la stat.Dar AJOFM-ul imi spune ca el imi va lua in calcul CREDE,doar somajul pentru ca la ei nu apar cu alte venituri.La Casa de Pensii imi apar veniturile si toate darile achitate la stat.Nimeni nu stie nimic,am vorbit si cu director economic,dir general toata lumea da din umeri si imi spune ca logic este sa mi se ia in considerare tot dar ca nu s-au mai confruntat cu o situatie similara.Va multumesc!Cu respect