avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate ionmarius75

Activitate ionmarius75

Am si eu o speță la care v-as ruga să îmi dați un răspuns.Am fost executat silit în urma imposibilitatii de a mai plăti un credit bancar.Sa instituit poprirea pe salariu.Mentionez ca suma de recuperat era de 60 000 lei.Onorariul executorului fiind de 7 500 lei.Dupa un an de poprire,banca m-a contactat cu o oferta ,un discount semnificativ și anume de a plăti intr-o singura transa suma de 14 000 lei din toată suma și de a închide creditul.Pina în momentul ofertei plătisem către banca suma de 5 000 lei iar către executor suma de 3 000lei. Am acceptat acceptat oferta,am plătit suma respectivă băncii,creditul fiind stins.Acum a rămas datoria față de executor care mi-a mai scăzut din suma spunindu-mi să le mai dau 2 000 de lei pe lîngă cei 3mii deci în total 5 mii lei.Daca eu am încheiat litigiul cu banca pt suma de 14 000lei,onorariul executorului nu ar trebui să fie raportat la suma această?Adică taxele umflate la maxim fără nici o justificare să fie de max.10% din suma de recuperat?Mi-se pare un abuz din partea acestor executori care de cele mai multe ori ei sunt problema pentru care oamenii nu mai reușesc să rezolve litigiile cu băncile.De ce sunt lăsați să practice astfel de tarife aberante pt.nimic.Nu mi-au dat niciodată nici o chitanță cu sumele pe care le-au încasat de la mine.Evaziunea în cazul lor este cred enorma,de ce nu se face nimic împotrivă acestor asazisi ,,justitiari,,
Răspuns la discuția taxa de timbru judiciar
multumesc frumos pentru raspuns!
spuneti-mi va rog cit ar trebui sa platesc pentru intentarea un proces de daune morale in valoare de 30 000 lei(taxa de timbru si onorariul unui avocat).Daca nu am serviciu pot fi scutit de la plata taxei de timbru?Va multumesc!