avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate irinajud

Activitate irinajud

Buna seara. Anul trecut am cumparat un teren de 340 mp pe care se vede o fundatie construita prin anii 90. Pana sa cumpar eu terenul , unul dintre vecini a folosit terenul pentru a cultiva diverse si pentru a depozita tot felul de gunoaie, pe scurt s-a comportat ca proprietar. Dupa ce am eliberat terenul de toate gunoaiele, vecinul a construit un gard din stalpi metalici si plasa de sarma, dar cu 20-30 cm pe terenul meu si am convingerea ca fara autorizatie de construire. Pot sa am vreo problema daca demontez gardul si-i pun in curtea lui toate materialele? Vreau sa sa fac un gard cu fundatie pentru care eu am autorizatie de construire.
Pentru fundatie sustine ca are hotarare judecatoreasca ca nu se poate construi nimic pana nu-l despagubesc, dar nu am vazut nici un act. Pe portalul instantelor nu am gasit nimic. In cat timp se prescrie o astfel de hotarare daca nu e pusa in executare? Mulțumesc mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția custodie exclusiva de comun acord
Din fericire pentru toata lumea implicata, am ajuns sa ne intelegem mai bine decat atunci cand eram impreuna, iar participarea (sub orice forma) este de bunavoie. Multumim mult pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția custodie exclusiva de comun acord
Noi am fi vrut sa schimbam certificatul de nastere ca sa apara si tatal. Nu vrem ca mai tarziu fetita sa intrebe de ce nu are si ea tatal trecut in certificat si sa-si imagineze diverse prostii. Complicatiile care pot sa apara ulterior acestei schimbari ne-au facut sa amanam acesta recunoastere de paternitate. In cazul in care gasim vreo solutie legala prin care sa recunoasca paternitatea dar sa nu ne complicam inutil viata cu semnaturi si procuri , o vom face.
Multumim pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția custodie exclusiva de comun acord
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu suntem juristi si nu intelegem ce inseamna ce ati scris dvs.: "dar se poate înţelege cu celălalt părinte cu privire la modalitatea de exercitare a autorităţii părinteşti..." - e vorba de procuri notariale? sau se poate rezolva si altfel?
Buna ziua
Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat legatura cu tatal copilului si de atunci viziteaza copilul si se implica in viata acesteia in functie de cum reusim sa ne sincronizam programele. Mentionez ca noi parintii avem o colaborare foarte buna in ceea ce o priveste pe fetita. Ne-am pus problema recunoasterii paternitatii dar suntem foarte speriati de toate implicatiile "custodiei comune". Intrucat tatal are o meserie care poate presupune plecari neanuntate din timp (chiar si perioade mai lungi), pot sa apara situatii in care este nevoie de acordul scris al ambilor parinti si el va fi in imposibilitatea de a da vreo declaratie scrisa.

Din punct de vedere legal pe noi ne-ar avantaja mai mult custodia exclusiva pentru mama, tatal avand acces neingradit in viata copilului chiar si acum cand nu figureaza in certificatul de nastere. Din ce am reusit sa aflam pana acum, ar fi ca pentru obtinerea custodiei exclusive ar trebui sa declar ca este tata denaturat, etc ceea ce nu este adevarat si nici nu vreau sa iau in calcul asa ceva.

Problema noastra este: daca depunem cerere in instanta cu motivele reale prezentate mai sus avem vreo sansa sa obtinem custodie exclusiva pentru mama? Pe noi ne deranjeaza la custodia comuna doar partea cu deciziile comune care trebuie facute in scris. Ne-am gandit si la posibilitatea procurilor , dar acestea au termene de valabilitate si trebuie mereu reinnoite.
Multumim pentru raspunsuri