Daca am lucrat numai 10 ani in Romania si 20 ani in SUA , se considera vechimea adunata in ambele tari pentru o pensie minima in Romania , momentan primesc Social Security din USA , multumesc .
Buna ziua , avem un teren in spatele curtii pentru care platim chirie la PMB , au marit chiria de peste 10 X !Era 29 lei /luna , acum 332 Lei?luna , Au spus ca acest teren se poate trece in proprietatea noastra daca schimbam fisa cadastrala , va trebui sa platim aceiasi chirie ? Mentionez ca am platit si 730 lei /1 an taxa pentru casa la direectia fiscala sector 3 .Multumesc .
In Acordul dintre USA si Romania se spune ca vechimea in munca din ambele tari se considera pentru acordarea unei pensii de catre fiacare stat , eu am lucrat 10 ani in Romania si 20 ani in USA deci 30 ani total ?
Buna ziua , daca primesc Social Security benefits din SUA in acest moment si am lucrat numai 10 ani in Romania cu carte de munca , pot primi o pensie minima si in Romania conform Acordului semnat de Romania si Sua ? Ce trebuie sa fac si unde sa ma adreses ? Am 66 ani si primesc pensia din SUA aici in Romania , va multumesc .
Buna ziua , varul meu a pirdur cartea de munca , cum poate obtine adeverinte vechime din anii 1970-1990 , precizez ca a lucrat la Telefoane ( Palatul telefoanelor Instalatii ) si la Tipografia Cartea Romaneasca in Bucuresti , va multumesc cu respect .
Eu am iesit la pensie la 62 ani in SUA si primesc banii in Banca Transilvania , intrebarea mea este daca pot sa depun dosar pentru pensia din Romania cu numai 10 ani lucrati in Romania , multumesc .