Nu doar eu "m-am trezit dupa 4 ani",in aceasta situatie ci toti locatarii blocului i(19 apartamente) si nu ma plang "pe aici" ci voiam sa stiu doar daca este corect sa platesc acesti bani care in 3 ani se strang in jur de 8200ron .Aceste penalitati sunt de pe vremea unui alt administrator, si a unui alt proprietar si s-au strans intr-o perioada de ani de pana in anul 1998, adica cu 15 ani inainte ca apartamentul sa ajunga in posesia mea, si de altfel am primit un act autentificat la notar ca apartametul / vechiul proprietar nu avea in 2010 nici un fel de datorii(cu nici o alta clauza care sa faca referire la anunite debite ce pot apareadin procese pe rol ). Si alti locatari vechi de cand blocul sunt in dilema, nimeni nu a stiut de acest proces, Si unii locatari nu au avut niciodata restante si implicit penalitati. Este probabil ca aceste datorii sa fie acumulate de unii care nu mai stau demult in acest bloc-corect, dar ce vina am eu sa platesc dupa 20 de ani datoria lor, cand am fost asigurata ca nu exista datorii.
Si nu s-a prescris nimic, e o datorie acumulata la furnizorul de apa curenta, care ameninta cu sistarea apei.
Administratorul mi-a confirmat anul trecut ca exista aceste penalitati, dar ca le-a preluat in 1998 odata cu asociatia, cu alte cuvinte nici administratorul nu stie in ce mod si cine le-a acumulat, omitand insa sa ma informeze si asupra procesului pe rol .
Situatia prezentata de mine, nu are nici o legatura cu ce as fi facut daca mi-ar fi parvenit niste bani-lucru care s-a discutat si lamurit mai sus, iar insinuarea dumneavostra la adresa "utilizatorului" este putin sarcastica si denigranta--- si chiar nu isi avea rostul.
se pare ca hotararea e definitiva, desi nici un locatar nu a vazut-o Si parerea mea este aceeasi, cum nu sunt in domeniu aveam nevoie de o confirmare. Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate.
Locuiesc din 2010 intr-un apartament cumparat. In momentul cumpararii proprietarul era la zi cu cheltuielile fata de asociatia de loctari, si in sensul acesta a prezentat notarului si o adeverinta.Administratorul blocului mi-a confirmat intr-o discutie ca sunt niste panalitati fata de un furnizor pe care le-a preluat o data cu asociatia in anul 1998. Ieri ne-am trezit cu un afis prin care eram instiintati ca exista o decizie definitiva si irevocabila prin care trebuie sa achitam respectivele panalitati furnizorului in cauza, adica esalonat in 36 de luni cate 230 ron lunar fiecare familie.
Nu mi se par corecte urmatoarele lucruri:
1. noi locatarii nu am stiut ca administratorul in numele asociatiei a avut un proces cu respectivul furnizor
2.de ce sa platesc eu penalitati acumulate de nu stiu cine intr-o perioada in care eu nici nu locuiam acolo.
3.daca in 2010 in momentul cumpararii apartamentului am primit o adeverinta din care reiese clar ca apartamentul si proprietarul din acel moment nu avea nici un fel de datorii catre asociatia de proprietari- e corect sa platesc eu acum acesti bani ?