avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Efrem123

Activitate Efrem123

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Cineva ma mai poate ajuta cu alte sfaturi si/sau pareri?
Da, totul e mai scump in Anglia, dar toate scolile propun din start un program prelungit, ceea ce inseamna ca de la 8 dimineata pana la 6 seara copiii vor fi supravegheati si ajutati la teme de catre persoane calificate si nu vor petrece timp inchisi singuri in casa.

In timp ce copiii vor fi la scoala, eu voi fi la servici si seara o sa merg dupa ei sa-i aduc acasa.

In plus, copiii vor beneficia de alocatii care ma vor ajuta la intretinerea lor.

In Anglia, daca vreodata copiii ar fi nesupravegheati si autoritatile sesizate in acest sens, parintele ajunge direct la inchisoare, motiv pentru care nimeni nu se joaca cu asta.

Am angajat un avocat care imi da 50 % sanse de castig.

Eu voi duce la capat ceea ce am inceput, in baza raportului facut de detectivii particulari, in baza raportului facut de Protectia Copilului, in baza videourilor facute de mine, in baza evaluarii psihologice facute mamei si copiilor si cu ajutorul martorilor, voi incerca sa dovedesc instantei ca interesul superior al minorilor este sa fie cu mine unde for fi in siguranta, curati si vor avea echilibru psihic.

Daca pierd la fond, voi face apel.

Si daca pierd si la apel, ma voi muta in Romania in urmatoarea zi unde probabil nu voi avea servici iar pensia va fi recalculata la 50% din minimul pe economie roman.
Poate atunci instanta va reconsidera care e interesul lor superior.

Nu am nici un motiv sa raman in Anglia daca pierd, atata timp cat minorii oricum nu beneficiaza de banii care ii trimit si traiesc in acele conditii.

Da minorii au locuit numai cu ea de la plecarea mea, dar eu m-am interesat in permanenta de ei si le-am trimis o pensie de intretinere foarte semnificativa(400 lire) tinand cont de salariile din Romania.
Daca m-as muta inapoi in Romania, unde probabil nu voi gasi un servici, pensia s-ar recalcula la 50% din minimul pe economie romanesc ceea ce ar insemna 350 lei.
Cum ar putea trai 4 copii cu 350 de lei tinand cont ca mama lor nu are nici un venit?

Am sunat mereu copiii, insa nu intodeauna mama lor ii autoriza sa vorbeasca la telefon.
Am venit si i-am vizitat in perioadele mele de vizita cu luarea minorilor de catre mine la un apartament inchiriat din Romania, deci in perioadele de vizita copiii au locuit cu mine.
Eu nu vad de ce instanta ar considera ca interesul lor superior e sa locuiasca cu o mama care nu le asigura securitatea si echilibrul psihic.
Sfatul pe care l-am primit de la avocatii care i-am consultat a fost sa deschidem procesul dupa interventia Protectiei Copilului, astfel mama nu se asteapta deloc nici la o ancheta sociala nici la un proces.Ea nu va schimba nimic in obiceiul ei si astfel Protectia va gasi lucrurile asa cum stau ele.
Daca mama ar stii ca exista un proces in curs si ca urmeaza o ancheta sociala, ar schimba tot in obiceiul ei si maniera de a trata copiii, ar avea tot timpul sa spele creierul copiilor inainte de evaluarea psihologica.Ar incepe probabil sa-i si ingrijeasca doar ca sa arate instantei ca este o mama minunata si ca comportamentul ei din trecut face parte din trecut...insa ca ea s-a schimbat. Daca ea si-ar schimba comportamentul, eu nu voi mai avea nici o sansa sa obtin probe pe perioda procesului.
Avocatii consultati mi-au explicat ca in momentul in care Protectia este implicata si cum raportul lor nu va fi in favoarea mamei, procesul va decurge foarte rapid si nu se va lungi ani intregi.
Credeti ca salarul meu actual(800 lire) ar fi considerat suficient pentru intretinerea minorilor de instanta?
Cand voi face dovada venitului, as putea arata contractul doar judecatorului fara sa-l arat mamei?Nu de alta, dar ultimul servici a trebuit sa-l schimb din cauza telefoanelor insultatoare provenite din partea acesteia.Mi-e teama ca ar putea reincepe ca sa ma faca sa-mi pierd serviciul si sa nu mai pot obtine copiii.
Doamna RalucaIliescu, mama copiilor are apartamentul ei propriu, nu inchiriat ca mine, insa neintretinandu-l a ajuns in conditii mizere.
Legat de audierea minorilor de catre instanta, nu este aceasta periculoasa?Copiii au 5,6,7 si 8 ani, ei pot fi foarte usor manipulati de catre mama
Multumesc tututor pt raspunsuri!
Ce alte probe care sa aiba valoare as mai putea adauga la dosar?
Mentionez ca detin autoritate parinteasca comuna.
Protectia copilului este obligata sa intervina in 30 de zile de la inregistrarea cererii.
Dupa mai multe consultatii, inca nu m-am decis pe cine sa iau ca avocat, mai am timp, tinand cont ca Protectia Copilului nu a intervenit inca.Am decis sa deschid procesul doar dupa ce obtin raportul facut de ei.Imi mai da timp sa mai investighez si sa aflu mai multe.

Majoritatea avocatilor sunt speriati de astfel de cazuri si foarte sceptici in privinta castigului.
Altii promit multe dar nu sunt inca convins ca promisiunile lor sunt reale sau doar verbale pentru ca vor un onorariu in plus.

Ma interesez in continuare pana cand voi gasi avocatul care cred ca se va dedica 100% cazului meu.
Buna ziua,
Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani.
Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat.
Cum in Romania am piedut serviciul, am plecat in Anglia.
Am fost de acord cu plata unei pensii de intretinere de 400 lire in favoarea minorilor, pensia fiind 50% din salarul meu englez, eu facand dovada contractului meu englez inainte de a semna divortul amiabil.
Mama nu a lucrat niciodata, singurul venit pe care il are este pensia trimisa de mine pentru copii.Eu am intretinut intotdeauna familia de la casatorie pana azi.
Salarul meu englez fiind foarte modest nu-mi permitea sa inchiriez decat o camera si astfel, cum nu aveam spatiu suficient pt copii, avocatul cu care am vorbit m-a sfatuit sa nu cer incredintarea minorilor pana nu imi fac o situatie mai buna si sa am un apartament de minim 2 camere.
Astazi am primit apartamentul mult asteptat de 50 metri patrati, 2 camere , este un apartament cu chirie redusa destinat persoanelor cu rezidenta engleza care nu au o situatie financiara buna.
In ultimul timp, am avut niste suspiciuni care sustineau ca fosta sotie ar fi luat-o razna si ca abuzeaza copiii, lucru care m'a ingrijorat si astfel am deschis o ancheta serioasa.
1.copiii sunt alienati parental de mama lor care ii invata in permanenta lucruri urate despre mine, ii invata inclusiv injuraturi, am cateva conversatii inregistrate in care copiii mi-au marturisit ce au invatat de la mama lor...este vorba de un vocabular care nu-mi permit sa-l utilizez pe acest forum

2.Am angajat un detectiv particular, din raportul si pozele acestuia reiasa ca minorii petrec perioade indelungate inchisi in casa singuri si nesupravegheati, timp in care mama este plecata la plimbare

3.Am luat legatura cu invatatorii de la scoala copiilor care mi-au marturisit ca baietii miros urat in permanenta,au hainele murdare iar unul din baieti a cazut in depresie refuzand sa mai participe la cursuri si sa vorbeasca.Singurele momente in care vorbeste sunt cele in care psihologul scolar este prezent si ii acorda toata atentia.Tot ei mi-au spus ca si mama lor miroase urat fiind o nespalata fara pereche

4.Am trimis de curand scrisoare la Protectia copilului explicand informatiile aflate si marturisirile copiilor mei si am cerut o ancheta psiho-sociala, o evaluare psihologica atat a mamei cat si copiilor, inca nu am primit raspuns

Prin evaluarea psihologica, psihologii vor constata exact vocabularul urat implementat de catre mama in mintea copiilor si traumele l-a care aceasta i-a supus, copiii vor recunoaste fara probleme ca petrec timp singuri inchisi in casa.
Este foarte posibil ca evaluarea psihologica a mamei sa arate ca si-a pierdut mintile.

Care credeti ca sunt sansele mele sa castig incredintarea copiilor la domiciliul meu in Anglia si ce ar trebui sa mai fac ca sa am un dosar mai solid tinand cont ca legea este de partea mamei chiar si atunci cand aceasta pune in pericol viata propriilor copii?

Va mulumesc pt raspunsuri!