avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori la tata...este posibil in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu?

Buna ziua,
Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani.
Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat.
Cum in Romania am piedut serviciul, am plecat in Anglia.
Am fost de acord cu plata unei pensii de intretinere de 400 lire in favoarea minorilor, pensia fiind 50% din salarul meu englez, eu facand dovada contractului meu englez inainte de a semna divortul amiabil.
Mama nu a lucrat niciodata, singurul venit pe care il are este pensia trimisa de mine pentru copii.Eu am intretinut intotdeauna familia de la casatorie pana azi.
Salarul meu englez fiind foarte modest nu-mi permitea sa inchiriez decat o camera si astfel, cum nu aveam spatiu suficient pt copii, avocatul cu care am vorbit m-a sfatuit sa nu cer incredintarea minorilor pana nu imi fac o situatie mai buna si sa am un apartament de minim 2 camere.
Astazi am primit apartamentul mult asteptat de 50 metri patrati, 2 camere , este un apartament cu chirie redusa destinat persoanelor cu rezidenta engleza care nu au o situatie financiara buna.
In ultimul timp, am avut niste suspiciuni care sustineau ca fosta sotie ar fi luat-o razna si ca abuzeaza copiii, lucru care m'a ingrijorat si astfel am deschis o ancheta serioasa.
1.copiii sunt alienati parental de mama lor care ii invata in permanenta lucruri urate despre mine, ii invata inclusiv injuraturi, am cateva conversatii inregistrate in care copiii mi-au marturisit ce au invatat de la mama lor...este vorba de un vocabular care nu-mi permit sa-l utilizez pe acest forum

2.Am angajat un detectiv particular, din raportul si pozele acestuia reiasa ca minorii petrec perioade indelungate inchisi in casa singuri si nesupravegheati, timp in care mama este plecata la plimbare

3.Am luat legatura cu invatatorii de la scoala copiilor care mi-au marturisit ca baietii miros urat in permanenta,au hainele murdare iar unul din baieti a cazut in depresie refuzand sa mai participe la cursuri si sa vorbeasca.Singurele momente in care vorbeste sunt cele in care psihologul scolar este prezent si ii acorda toata atentia.Tot ei mi-au spus ca si mama lor miroase urat fiind o nespalata fara pereche

4.Am trimis de curand scrisoare la Protectia copilului explicand informatiile aflate si marturisirile copiilor mei si am cerut o ancheta psiho-sociala, o evaluare psihologica atat a mamei cat si copiilor, inca nu am primit raspuns

Prin evaluarea psihologica, psihologii vor constata exact vocabularul urat implementat de catre mama in mintea copiilor si traumele l-a care aceasta i-a supus, copiii vor recunoaste fara probleme ca petrec timp singuri inchisi in casa.
Este foarte posibil ca evaluarea psihologica a mamei sa arate ca si-a pierdut mintile.

Care credeti ca sunt sansele mele sa castig incredintarea copiilor la domiciliul meu in Anglia si ce ar trebui sa mai fac ca sa am un dosar mai solid tinand cont ca legea este de partea mamei chiar si atunci cand aceasta pune in pericol viata propriilor copii?

Va mulumesc pt raspunsuri!





Cel mai recent răspuns: Efrem123 , utilizator 10:45, 27 Octombrie 2014
Din ce spuneti dvs, sunt seanse sa va fie incredintati micutii. Probe aveti suficiente, si mai administrati si pe parcursul procesului.
Legea prevede că orice măsură privitoare la copil, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului.
Principiul interesului superior al copilului va prevala in toate demersurile si deciziile care privesc copiii, precum si in cauzele solutionate de instantele judecatoresti.
Art. 398 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.



Art. 400 NCC

Locuinţa copilului după divorţ

(1) În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic.
(2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.
(3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa.



Art. 401 NCC

Drepturile părintelui separat de copil

(1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept. Ascultarea copilului este obligatorie, art. 264 fiind aplicabil.

Art. 402 NCC

Stabilirea contribuţiei părinţilor

(1) Instanţa de tutelă, prin hotărârea de divorţ, stabileşte contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.



Art. 403 NCC

Modificarea măsurilor luate cu privire la copil

În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.

Din ceea ce spuneti dvs. mama, nu numai ca nu-si indeplineste obligatiile,neimplicandu-se in nici un fel in cresterea si educarea lor, dar copiii sunt daramati psihic.
In opinia mea, aveti mari sanse sa obtineti custodia minorilor, deoarece le puteti oferi un trai decent, locuinta, dragoste si intelegere, scolarizare, pregatire profesionala, socializare, etc. Daca sunteti capabil sa angajati detectivi, sa solicitati anchete sociale, sa discutati permanent cu dascalii, de la o asemenea distanta, se vede " cu ochiul liber" ca sunteti foarte implicat in aceasta situatie in cel mai pozitiv mod. Nu in ultimul rand, sunteti singurul care are un loc de munca stabil si o locuinta proprie.
Succes!

Dupa mai multe consultatii, inca nu m-am decis pe cine sa iau ca avocat, mai am timp, tinand cont ca Protectia Copilului nu a intervenit inca.Am decis sa deschid procesul doar dupa ce obtin raportul facut de ei.Imi mai da timp sa mai investighez si sa aflu mai multe.

Majoritatea avocatilor sunt speriati de astfel de cazuri si foarte sceptici in privinta castigului.
Altii promit multe dar nu sunt inca convins ca promisiunile lor sunt reale sau doar verbale pentru ca vor un onorariu in plus.

Ma interesez in continuare pana cand voi gasi avocatul care cred ca se va dedica 100% cazului meu.
Si cand intervin cei de la Protectie ?
In timp ce dvs asteptati privind de pe margine.. copiii aia stau in conditiile pe care le-ati descris.
Multumesc tututor pt raspunsuri!
Ce alte probe care sa aiba valoare as mai putea adauga la dosar?
Mentionez ca detin autoritate parinteasca comuna.
Protectia copilului este obligata sa intervina in 30 de zile de la inregistrarea cererii.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa colaboreze in vederea aducerii minorilor in italia kiwiutza kiwiutza Divortata cu 2 copii minori(12 si 17 ani)nu reusesc sa conving tatal copiilor sa accepte plecarea copiiilor in Italia.Mentionez ca nu ne ajuta cu nimic,nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor carrmen9 carrmen9 buna ziua .ma numesc simona am 29 de ani si o fetita de 10 ani .nu ma mai inteleg cu sotul meu si vreau sa divortez .din octombrie 2011 sunt in anglia iar ... (vezi toată discuția)