avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal refuza sa colaboreze in vederea aducerii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal refuza sa colaboreze in vederea aducerii minorilor in Italia

Divortata cu 2 copii minori(12 si 17 ani)nu reusesc sa conving tatal copiilor sa accepte plecarea copiiilor in Italia.Mentionez ca nu ne ajuta cu nimic,nu plateste pensie alimentara .nu colaboreaza. ba dimpotriva ne pune bete in roate si ne ameninta desi nu l deranjam cu absolut nimic.Eu lucrez in Italia cu contract de un an de zile .Copiii sunt in Romania in ingrijirea mamei mele.Nu putem trai asa despartiti,as vrea sa i aduc in Italia.Va rog un sfat .Multumesc anticipat.o seara buna!:frantic:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:40, 27 Octombrie 2016
Aveti custodie comuna? Dansul are program de vizita? Si-l respecta?
Custodie comuna.Nu respecta nimic.nu plateste nimic.Nu avem pretentii dar sa ne lase sa traim impreuna..


Daca doriti sa chemati copiii in Italia, va trebui sa cereti acordul tatalui. In cazul in care acesta refuza, va trebui sa deschideti o actiune in instanta pentru schimbarea domiciliului minorilor -art. 497 NCC Schimbarea locuinţei copilului
(1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, hotărăşte instanţa de tutelă potrivit interesului superior al copilului, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându-i pe părinţi. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile.

si sa demonstrati ca este in interesul lor sa vina cu d-voastra in Italia. Trebuie sa consultati cu un avocat deoarece treb. sa demonstrati refuzul fostului sot (o notificare scrisa, e-mail, etc.) si trebuie sa aratati ca minorilor le va fi mai bine in Italia dar si ca aveti conditiile necesare cresterii lor in conditii mai bune decat aici: scoala, locuinta, etc. De asemenea, trebuie sa probati cu martori si dovezi lipsa de interes al fostului sot vis-a-vis de educatia si cresterea copiilor.
Puteți obține prin proces ce vreți.
Dacă aveți resedinta în Italia aveți șanse sa duceți minorii în Italia asa cum ar fi normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danielamanea85 danielamanea85 buna ziua! am o nelamurire, si va rog sa ma ajutati sa o clarfic. doua persoane , momentan casatoriti, urmeaza sa divorteze. in aceasta casnicie sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu cu minor redspike200 redspike200 Buna ziua! Va rog, daca a-ti putea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la situatia mea.Saptamana trecuta am avut ultima infatisare la divort in care ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor cand autoritatea parinteasca se exercita in comun Cornel_Dima Cornel_Dima Buna ziua, Incep istorioara mea si sper sa abia cineva rabdarea sa citeasca si puterea sa inteleaga si bineinteles, sa ma ajute. Am doua fetite minore, cea ... (vezi toată discuția)