avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua!
am o nelamurire, si va rog sa ma ajutati sa o clarfic.
doua persoane , momentan casatoriti, urmeaza sa divorteze. in aceasta casnicie sunt implicati 2 minori. ea nu este deacord cu divortu.
intrebarea mea este urmatoarea. ea poate pleca cu minorii din localitate , fara ca celalalt parinte sa fie deacord?
ca un fel de santaj, daca vrei sa divortzi, plec din oras , si nu mai vezi copii.
copii find destul de mici , cel mai sigur vor fi incredintati mamei.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:55, 27 Decembrie 2015
Poate pleca.

Dar, nu este indicat sa folositi copii ca o arma, ca razbunare sau ca un mijloc de santaj pentru rezolvare conflictelor sentimentale intre doi adulti.

Chiar daca ea nu este de acord cu divortul, sunt extrem de putine cazuri in care sa nu se accepte divortul daca una dintre parti solicita instantei acest lucru.

Dragoste cu sila nu se poate!

In ceea ce priveste minorii, ambii parintii au drepturi si obligatii asupra acestora, chiar daca sunt despartiti.
Drepruile parintilor in ce priveste cresterea si educarea copiilor sunt egale< mai ales ca parintii nu sunt despartit deci poate pleca>
Inteleg ca ameninta ca se muta dupa divort, nu acum.
Pt ca autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, teoretic ambii parintii hotarasca unde se muta copiii, teoretic, nu are voie un parinte sa le schimbe locuinta copiilor fara acordul celuilalt parinte.
Art. 497
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.
(2) In caz de neintelegere intre parinti, hotaraste instanta de tutela potrivit interesului superior al copilului, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu copil dupa divort parinti ataela1 ataela1 Prin sentinta de divort s-a hatarat ca,copii sa aibe domiciliul la domiciliul tatalui, si custodie comuna.Dar parintii locuiesc impreuna,nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa colaboreze in vederea aducerii minorilor in italia kiwiutza kiwiutza Divortata cu 2 copii minori(12 si 17 ani)nu reusesc sa conving tatal copiilor sa accepte plecarea copiiilor in Italia.Mentionez ca nu ne ajuta cu nimic,nu ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)