avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare de domiciliu cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare de domiciliu cu minor

Buna ziua! Va rog, daca a-ti putea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la situatia mea.Saptamana trecuta am avut ultima infatisare la divort in care este implicat si un minor de 2 ani. Inca nu mi-a venit hartia cu decizia finala. Mentionez ca totul s-a facut prin mediere si am fost deacord amandoi cu cele scrise si cu cererile fiecaruia. In acea hartie nu este specificata adresa exacta unde va locui minorul ci doar scrie ca va locui la domiciliul mamei. Exista posibilitatea ca judecatorul sa scrie domiciliul exact chiar daca acesta nu era scris in acea hartie semnata de amandoi in fata mediatorului? Si inca o intrebare. . . ce se poate intampla daca plec din localitatea de domiciliu cu minorul sa imi refac viata iar fostul sot nu este de acord? Mentionez ca acesta nu a avut legatura mai deloc cu copilul lui dar ca sa imi faca mie rau,nu va fi niciodata deacord sa imi refac viata si sa ii ofer copilului o familie si un trai decent! Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
redspike200, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:38, 10 Octombrie 2013
Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.



(2) In caz de neintelegere intre parinti, hotaraste instanta de tutela potrivit interesului superior al copilului, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti.


Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.
Nu va scrie dimiciliu exact, insa e de la sine inteles a e vb de domiciliul pe care il aveti dvs acum. E necesar acordul tatalui doar daca prin schimbarea domiciliului, tatal e impiedicat sa exercite autoritatea parinteasca.
Neavand acordul lui, voi formula o cerere catre instanta cu motive intemeiate, dar pana voi avea acordul judecatorlui, ma pot muta cu domiciliul? Mi se poate intampla ceva in aceasta situatie, avand in vedere ca el este in Italia din-ainte ca divortul sa se pronunte? Sau exista vreo sansa sa ii incredinteze lui copilul datorita schimbarii mele de domiciliu?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
redspike200, utilizator
ca exemplu, unde sunteti acum si unde va mutati ? Cu ce il impiedica pe tata sa fie parinte mutatul dvs ? care e distanta dintre italia si unde sunteti acum si Italia si unde va veti muta ? Mutati-va linistita ca nu se intampla nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Divort danielamanea85 danielamanea85 buna ziua! am o nelamurire, si va rog sa ma ajutati sa o clarfic. doua persoane , momentan casatoriti, urmeaza sa divorteze. in aceasta casnicie sunt ... (vezi toată discuția)