avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident

Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si vrea sa isi schimbe domiciliul impreuna cu copilul pentru a-si reface viata impreuna cu alta persoana in alt oras unde domiciliaza acea persoana?Intreb pentru ca fostul sot nu vrea cu nici un chip sa fie de acord cu domiciliera permanenta a copilului in alt oras decat cel actual..Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:26, 17 Iunie 2013
Ce a hotarat instanta la divort? Care dintre cei doi parinti a primit custodia copilului?
Custodia copilului a primit-o mama acestuia
În ce priveşte locuinţa copilului după divorţ, părinţii se pot înţelege asupra acesteia. Dacă părinţii nu se înţeleg şi decid contrar interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, ca locuinţa copilului minor să fie la părintele cu care locuieşte în mod statornic (părinte rezident). Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.
Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau a altor drepturi părinteşti, locuinţa minorului nu poate fi schimbată fără acordul ambilor părinţi. În cazul în care părinţii nu se înţeleg cu privire la aceste aspecte instanţa va decide dacă o schimbare a locuinţei este oportună sau nu.
Ce scrie mai exact in hotarare cu privire la copil ?
Tatal are program de vizita ?
Din punctul legii de vedere, indiferent de motivul personal al mamei, nu ar trebui ca schimbarea domiciliului sa distruga relatia copilului cu tatal sau.
Asta insa generic, de la caz la caz se poate stabili ca e intemeiat sau nu conform legii. Nu cunosc insa amanunte, in ele sta solutia.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copil dupa divort parinti ataela1 ataela1 Prin sentinta de divort s-a hatarat ca,copii sa aibe domiciliul la domiciliul tatalui, si custodie comuna.Dar parintii locuiesc impreuna,nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator redspike redspike Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Sora mea are un copil de 1 an si 7 luni si este casatorita...momentan. A depus actele de ... (vezi toată discuția)