avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident

Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si vrea sa isi schimbe domiciliul impreuna cu copilul pentru a-si reface viata impreuna cu alta persoana in alt oras unde domiciliaza acea persoana?Intreb pentru ca fostul sot nu vrea cu nici un chip sa fie de acord cu domiciliera permanenta a copilului in alt oras decat cel actual..Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:26, 17 Iunie 2013
Patrick_ a scris:


Dacă nu se înțeleg, sau dacă se înțeleg într-un fel care-l prejudiciază pe minor, ei nu mai decid ci decide instanța,




exact aici suntem
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mirebire, utilizator
O scurta intrebare:
Daca instanta decide in cazul neintelegerii parintilor, in ce fel NU este prejudiciat interesul minorului?
1. schimbarea domiciliului in alt oras, cu mama, fratele, etc. dar cu casa noua, alt mediu, distanta de tata cu dreptul de vizita STAS
2.-schimbarea domiciliului copilului la tata,cu noua sa familie, acelasi oras, posibil aceiasi colegi de scoala, daca tata locuieste in acelasi cartier cu mama, distanta de mama cu dreptul de vizita STAS

La aritmetica am invatat ca distanta de la punctul A la punctul B este aceeasi ca de la punctul B la punctul A.
Si privim numai si numai din punctul de vedere al copilului.
Nu exista cazuri STAS (pentru ca suntem indivizi diferiti in mod fundamental), de aceea se apeleaza la o terta persoana (preferabil calificata) pentru solutionarea acestor situatii.
Solutia data de terta persoana nu va fi niciodata ideala.
Ideal este atunci cand parintii se inteleg asupra a ceea ce este mai potrivit pentru copiii lor.

Altfel, ma indoiesc ca ati invatat la aritmetica despre distantele dintre puncte, dar daca adaugati si sens nu doar directie liniei dintre A si B, s-ar putea sa nu mai fie egale cele doua distante.

De acord cu dvs, ca nu exista cazuri STAS, eu am sustinut exact acelasi lucru, vedeti, suntem de acord!
In schimb. solutiile instantelor sunt identice, cu eroarea de +/- aferenta: weekendul 1/2 si 3/4, de vineri ora... pana duminica ora...(Ei, aici e diferenta, intre ore, unii spun de la 12, altii de la 14 :D), o saptamana in vacanta x, alta in vacanta y, una luna in vacanta de vara (profund judecata fiindca aici sunt diferente vitale: unii primesc in iulie, altii in august =D> )
Si STAS-ul admite limite...

P.S. O instanta a acordat program de vizita STAS(vineri-duminica) pentru o fetita de gradinita domiciliata in Bucuresti la taticul din Baia-Mare, cu motivatia ca azi, drumul cu avionul se parcurge repede si i-a acordat si program de vacanta din iunie pana la inceputul lui august, cu specificatia ca "tatal s-a dovedit suficient de interesat ca sfarsitul anului scolar fetita sa-l petreaca la o gradinita din Baia-Mare"
E drept, acest tatic s-a mutat el din Bucuresti la Baia Mare :(
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copil dupa divort parinti ataela1 ataela1 Prin sentinta de divort s-a hatarat ca,copii sa aibe domiciliul la domiciliul tatalui, si custodie comuna.Dar parintii locuiesc impreuna,nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator redspike redspike Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Sora mea are un copil de 1 an si 7 luni si este casatorita...momentan. A depus actele de ... (vezi toată discuția)