avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord

Buna seara!

Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de pentru tatal sau. Problema este ca noi dupa incheierea anului scolar vrem sa ne schimbam domiciliul lucru care implica schimbarea scoli minorului in alt judet, lucru cu care tatal nu va fi deacord. cum ar trebui sa procedam?
Multumim anticipat pentru efortul de a ne raspunde!
Conform legii actuale care mie imi pare aiurea va mutati si apoi el va deschide proces daca este nemultumit de mutarea lor.
Nu o sa astepte nimeni sa primeasca acordul de la tata.
Daca nu ii convine deschide proces.
Daca se inteleg cu programul de vizita nu cred ca se va mai deschide proces pentru stabilirea domiciliului minorului la noua adresa.
programul de vizitare e respectat de catre mama fara a pune piedici, sa stabilit de comun acord ca pensia alimentara sa fie cheltuita de tata cum doreste el cu copilul, dar am fost informati ca pentru transferul de la o scoala la alta este nevoie de acordul tatalui.
In cazurile mele nu a fost nevoie de acordul tatalui si nici nu m-a interesat.

Nu stiu ce caz aveti dvs. dar pana se obtine acordul tatalui poate trece anul scolar...
in hotararea judecatoreasca se face referire la autoritatea tudelara exercitata de ambii parinti si ca minorul va locui la domiciliul mamei, dar la proces mama era inregistrata cu domiciliul la adresa comuna cu vechiul sot, de remarcat este ca in hotararea judecatoreasca nu este specificata adresa doar spune ca minorul va locui la mama prin ancheta sociala care sa facut la alta adresa decat domiciliului din buletinul mamei
Faptul ca nu s-a specificat adresa nu il impiedica sa deschida procesul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)