avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ne dea procura pt a schimbarea domiciliului si transfer scolar.ce pot face pt a ne muta?
:(
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:31, 9 Ianuarie 2015
Actiune in instanta?
Depinde si de conditii, situatie, distanta, scoala etc. E nevoie de detalii sau de vizita la un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Fostul sot nu este de acord nici cu medierea.El pur si simplu nu vrea sa dea procura sau sa mearga la meditor.Pana sa ii spun de aceasta mutare nu era atat de preocupat de cei mici,venea 1 pe luna si atat pt 5min. Unul dintre copii nu merge la el de 2ani si jumatate iar celalalt doar cand are chef...
Vrem sa ne mutam la 300km distanta...Ambii copii sunt de acord cu aceasta mutare,le-am explicat ca vor fi multe schimbari... Fostul sot vrea sa ii las unul dintre copii iar eu nu pot face asta pt ca eu am fost singura care s-a ocupat de cresterea si educatia lor.Este posibil daca merg in instanta sa risc sa le schimbe domiciliul la el?
Din moment ce aveti sentinta de divort definitiva prin care domiciliul copiilor s-a stabilit la dvs. nu aveti nevoie de acordul sotului ca sa va mutati. Cine si unde anume vi s-a cerut acest lucru? Mergeti la serviciul de evidenta a persoanelor si solicitati schimbarea buletinului dvs.(unde in cererea de solicitare a bulerinului va inscrieti si copii cu varsta pana in 14 ani) si buletinul copiilor dvs. daca acestia sunt mai mari de 14 ani dupa care solicitati transferul scolar, pe baza adresei inscrisa in buletin. Totul doar pe baza actului pe casa( daca nu sunteti proprietara aveti nevoie si de acordul proprietarului), al certificatelor de nastere ale dvs. si ale copiilor si al sentintei de divort.
Exsotul dvs.poate solicita schimbarea domiciliului doar daca are motive intemeiate si cu acordul copiilor daca acestia au varsta mai mare de 10 ani. dar se pare ca nu este cazul. Dvs. justificati mutarea in cazul in care este necesar pe motivul ca doriti sa le oferiti copiilor o viata mai buna, nu doriti ca minorii sa fie despartiti pentru a nu se instraina unul fata de celalalt sa fie ca fratii, motivati ca v-ati gasit de lucru in localitatea respectiva, ca scoala este mai aproape, ca sunteti ajutata de rude, parinti, prieteni, etc. motive se gasesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și ... Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)