avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ne dea procura pt a schimbarea domiciliului si transfer scolar.ce pot face pt a ne muta?
:(
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:31, 9 Ianuarie 2015
Daca aveti custodie comuna scoala alta scoala nu va accepta sa va inscrie copii decat cu acordul tatalui sau cu suplinirea acestui acord in instanta. Daca accepta, cel care isi pune semnatura pe dosar risca sa-si piarda slujba. Exista un caz asemanator la liceul Bolintineanu din capitala.
Din nefericire, in practica lucrurile nu stau chiar asa. Totusi, chiar daca sunt destule institutii de invatamant care inca nu inteleg drepturile parintilor raportate la hotararea judecatoreasca de divort, in timp, peste 2 ani, peste 4 ani poate nu veti mai reusi sa il inscrieti intr-o scoala.
Va spun din experienta ca in ultimii doi ani s-a inteles mult mai mult din ceea ce era negura exercitarii autoritatii parintesti in comun... e putin soare si va fi mai mult.

Faceti actiune si contactati un psiholog INAINTE de a va muta. Actiunea poate fi dupa, psihologul si inainte.
Daca ar fi sa ne luam dupa disputele intre custodia comuna si exsotii naravasi care nu vor sa cada niciodata de comun acord cu mamele copiilor lor, ar trebui ca in instanta sa fie pe rol o groaza de cauze de genul, <nu ma lasa sa duc copilul la o alta scoala, un alt spital, o alta excursie, un alt domiciliu, o alta ocupatie extrascolara, sa-i cumpar haine sau jucarii, ori sa-l duc la un alt gen de film sau sa-i cumpar o anumita mancare, etc> cea ce din punctul meu de vedere este absurd. Judecatorii ar trebui sa-i impace tot timpul cei doi exsoti doar pentru ca cei doi parinti sunt inversunati unul impotriva celuilalt si in inversunarea lor se folosesc de bietul copil ca de o papusa pentru a se contra permanent in punerea in aplicare a asa zisei custodii comune? Cred ca mediatorii in acest caz ar fi mai la indemana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oamenii care nu s-au înţeles şi au ajuns la despărţire nu se vor înţelege nici după, orice scrie într-o hotărâre judecătorească.
Un tată de care mama minorului s-a despărţit fiindcă îşi bea banii în loc să cumpere lapte pentru copil, nu va deveni mai tată nici cu minunata autoritate părintească comună;
O mamă care şi-a abandonat copiii fiindcă i-au sfârâit călcâiele după un Făt Frumos nu va fi mai mamă fiindcă aşa scrie pe o hârtie.
Asemenea "părinţi" pot doar să îngreuneze viaţa părintelui care a rămas cu copiii, prin dezinteres total sau printr-un interes obsedant, ca să poată fi contra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și ... Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)