avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ne dea procura pt a schimbarea domiciliului si transfer scolar.ce pot face pt a ne muta?
:(
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:31, 9 Ianuarie 2015
Doamnă, chemarea în instanţă a mamelor de către taţii superiubitori de copii când îşi aduc aminte este sport naţional şi aşteptaţi-vă la procese peste procese, câştigate de el, în ciuda probelor evidente în favoarea dvs. De procese nu scăpaţi nici dacă nu vă mutaţi, nici dacă staţi drepţi în faţa lui şi îi executaţi toate ordinele.
Primul proces e mai greu, apoi intră în obişnuinţă.
Păcat de copii. :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Martonze, utilizator
Mda,asa dragoste pt copii numai cand iti convine am tot vazut...Mi-e groaza de ce va urma...Copiii isi doresc asta,de ce nu se tine cont si de parerea lor?:-/
În funcţie de persoana cui servesc, părerile copiilor sunt sau nu luate în seamă.
dacă copiii îşi doresc să se mute cu mama în oraşul X fiindcă acolo stau bunicii, verii sau prietenii lor, copiii nu au discernământ.
Dacă copiii spun că nu vor să plece că le place la şcoala unde învaţă acum, că au prietenii aici, atunci au discernământ şi declaraţia lor este motivaţia refuzului semnării acordului.
Copiii au dreptul la doi părinţi, dacă un copil e traumatizat de unul din părinţi, refuzul său de a pleca cu respectivul este tratat ca alienare părintească, dacă părintele nu vine în vizită că nu pofteşte, nu mai contează dreptul copilului, vizita părintelui nerezident este un drept al său, nu şi obligaţie. Obligaţia o are părintele rezident, de a reţine copilul la dispoziţia vizitatorului.
Doamna, in loc sa stati cu frica drobului de sare, mai bine stati putin stramb si puneti in balanta cum ii afecteaza pe copii mutarea dvs.
Nu e vorba ca vor sau nu, sunt de acord sau nu (copiii sunt mici si nu au discernamant pentru treburi pe termen lung, de-aia au parinti).

Nu e vorba doar de tatal lor, e vorba de scoala, de prieteni, de rude, de locuri familiare, de tot ce ne face sa ne simtim in siguranta.

Daca sunteti cu inima indoita si nu stiti ce sa faceti consultati un psiholog pentru a va spune cam cum si in ce fel vor fi afectati punctual copiii dvs (nu copiii in general ci fix acestia doi ai dvs).

Este mai putin important ca va da sau nu tatal acordul sa va mutati. Daca la sfarsitul analizei pe care o faceti dvs va da ca efectele negative asupra copiilor sunt net depasite de efectele pozitive asupra copiilor, impachetati-va si mutati-va.
Cand si daca va avea chef dl tata sa depuna efortul de a deschide o actiune in instanta veti decide atunci ce aveti de facut (cam tot aceleasi argumente pe care trebuie sa le cantariti acum va trebui sa le prezentati si in instanta, daca va da bine acum, o sa va dea bine si peste 6 luni la proces).

Nu putem sa va sfatuim nici pro-mutare si nici contra-mutare, pentru ca nu stim de ce va mutati. Stim doar ca vreti sa puneti 300 de km intre copii si tata si tatal nu e de acord (nimic extraordinar, normal ca nu e de acord, dvs ati fi?).
In primul rand, la fel ca mirebire, e important de ce va mutati si ce efect are asta asupra copiilor.
Mai departe, depinde de ce anume probe aveti sa sutineti cele ce ne-ati spus noua. UN tata care isi vede copiii odata la 2 saptamani cateva minute nu-i mare pierdere. Totusi, pe termen lung, sa nu fiti uimita daca vi se va gasi o culpa in mutarea asta. Nu stiu cum lucrati dv. la relatia copiilor cu tatal lor, dar nu e un lucru bun ca un copil sa stea departe de un parinte.
Totusi, luati cele de mai sus ca fiind chestiuni generale, particularitatile fiecarui caz, in special particularitatile de fapt in domeniul relatiilor de familie, cantand extrem de mult.
Depinde de varsta copiilor,. de motivatia lor, de motivatia dv. si tot asa.

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și ... Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)