avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ne dea procura pt a schimbarea domiciliului si transfer scolar.ce pot face pt a ne muta?
:(
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:31, 9 Ianuarie 2015
Am vb cu un avocat care mi-s spus ca va fi greu sa fac mutarea asta daca el nu ne da procura di ca trb sa merg in instanta.Hotararea da este definitiva si irevocabila. Copiii sunt mai mici de 14 ani,au 9 si respectiv 6 ani.Este posibila mutarea fara procura de la el?va rog sa imi raspundeti.Va multumesc

Categoric, da. Mergeti la serviciul de evidenta si solicitati mutatie pentru dvs. si copii. In cerere este o rubrica referitoare la cei mici sub 14 ani. O complectati cu datele copiilor si astfel acestia se muta impreuna cu dvs. Nu este necesar acordul sotului din moment ce domiciliul este fixat exclusiv la dvs. Nu aveti nevoie de niciun acord din partea sotului. Dumnealui isi poate vizita copii conform unui program de vizita ori asa cum v-ati inteles. Nu va lasati intimidata de vorbe. La ce institutie ati fost si v-au cerut acordul tatalui? Mergeti si faceti-va buletinul dupa care scrieti-ne cum ati rezolvat. Sa auzim de bine!
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator
Am revenit...aceeasi problema...am consultat un avocat care la fel imi spune ca am nevoie de procura pt a putea muta copiii...Pe hotararea judecatoresca,definitiva si irevocabila este trecuta adresa actuala cu strada,numar s.a.m.d.Sa fie asta un impediment in mutare? offf asa tare ce m-au zapacit toate raspunsurile astea ca vin si va zapacesc si pe voi...
Daca plec si schimb buletinul,trb modificata si hotararea dat fiind ca va fi alta adresa?:-/
D-na, solicitati dvs. mutatia in buletin si dupa, daca trebuie, motivati cu sentinta in care scrie negru pe alb ca domiciliul copiilor este la domiciliul mamei din orasul X, str.z, bloc h, domiciliu pe care dvs. il aveti acum schimbat si faceti dovada cu buletinul nou. Si procura cui sa o aratati? Cine va cere aceasta procura? Ce institutie? Daca avocatul v-a sfatuit, solicitati o noua hotarare in care sa fie mentionata noua adresa( pe care inca nu o aveti in actul de identitate), dar eu nu am auzit de asa ceva pana in prezent.
N-am informatii exacte despre aceasta problema dar probabil pentru ca se muta la distanta asa mare de actualul domiciliu, avand custodie comuna, tatal ar putea motiva ca ii va fi mai greu sa vada copiii si sa pastreze legatura cu ei, fiindu-i dificila deplasarea asa distanta mare. Instanta va decide daca este in interesul minorilor sa se mute sau nu, in mod normal asa cum zice Justitiarul, nu este nevoie de procura pt schimbarea domiciliului mamei cu copiii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și ... Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ... sorana_g sorana_g daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune ... (vezi toată discuția)