buna ziua .ma numesc simona am 29 de ani si o fetita de 10 ani .nu ma mai inteleg cu sotul meu si vreau sa divortez .din octombrie 2011 sunt in anglia iar fetita sta cu parintii mei .acum este aici in vacanta si nu stiu cum sa fac ...ce riscuri sunt daca bag divortul ...pt ca as vrea sa tin fetita aici .ce ma sfatuiti sa tin fetita si sa bag divort sau sa mai las o perioada fetita in tara si sa bag divortul ...ca sa aduc fetita aici cu greu mi-a dat procura sotul ...si acum imi este teama ca nu o sa mai imi dea ....mentionez ca si el este in anglia ..dar nu locuim impreuna ...va multumesc anticipat
Conform Noului cod civil art.396 " instanta de tutela poate hotari odata cu pronuntarea divortului, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copii minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihologica, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor, pe care ii asculta." Conf. art. 264, copilul care chiar daca nu a implinit varsta de 10 ani poate fi ascultat de catre instanta.
Daca va decideti asupra faptului ca ambii parinti sa isi exericte autoritatea parinteasca, in sensul da a asigura tot ce este necesar cresterii si educarii copilului, instanta va tine cont de dorinta dvs. Locuinta copilului trebuie sa o mentionati. Parintele separat de copil are dreptul de a avea legaturi cu acesta conform legii.
Pana la urma numai intelegerea dintre parinti poate asigura un climat favorabil cresterii minorului, in lipsa ei instanta este singura care decide.
Este foarte usor sa va dam sfaturi.Copilul trebuie sa aiba si mama si tata indiferent de relatiile care sunt intre soti.Multe mamici fac greseala de a indeparta copiii de tati.Bineinteles ca sunt si cazuri de violenta pentru care ''animalul'' ar trebui inchis.
Este bine sa faceti totul legal pentru ca nu cred ca sotul va fi de acord ca fetita sa locuiasca la dv.Daca v-ati hotarat, lasati-o sa locuiasca mai departe cu parintii si introduceti actiune de divort pentru ca daca sotul nu este de acord cu divortul va dura mult timp pana la pronuntare si nu stiu cat timp puteti sa tineti copilul in Anglia avand in vedere ca peste o luna si jumatate va incepe scoala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drepturi de custodie
manyyy
Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)