avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate catalinatudi

Activitate catalinatudi

daca amenda se va plati in 48 ore de la primire = 500 ron, dupa 1500 ron / amenda
Buna ziua,
In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 articolul 55 si 56 in care se specifica urmatoarele - extras din art 41 -
"(2) Locurile speciale pentru afisaj trebuie sa fie stabilite in locuri publice frecventate de cetateni, astfel incat sa poata fi folosite fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective. In prealabil, primarii sunt obligati sa asigure inlaturarea din spatiul public a oricaror materiale de propaganda electorala ramase de la campaniile electorale precedente. " + " (8) Se interzice afisajul in scop electoral prin aplicarea pe peretii sau pilonii de sustinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare si informare rutiera, precum si pe sistemele electronice de reglementare a circulatiei. "
In PV politistul local a notat urmatoarele - la explicatii " a lipit afise de propaganda electorala tiparite in alte locuri decat cele special amenajate, respectiv stalpii de iluminat stradal de pe bld. Voluntaru nr. 80 "
In lege, la articolul 41 alin 8 nu se specifica pe stalpi.
Pot face contestatie ?
Mentionez ca persoana care a primit amenda nu este cetatean roman, are viza de sedere in Romania.
Sunt 2 amenzi pt 2 persoane. Pentru una dintre amenzi in josul paginii la intiintarea de plata numele este trecut gresit.

Astept raspunsul dvs. in timp util.
Multumesc.