avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda politia locala Voluntari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda politia locala Voluntari

Buna ziua,
In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 articolul 55 si 56 in care se specifica urmatoarele - extras din art 41 -
"(2) Locurile speciale pentru afisaj trebuie sa fie stabilite in locuri publice frecventate de cetateni, astfel incat sa poata fi folosite fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective. In prealabil, primarii sunt obligati sa asigure inlaturarea din spatiul public a oricaror materiale de propaganda electorala ramase de la campaniile electorale precedente. " + " (8) Se interzice afisajul in scop electoral prin aplicarea pe peretii sau pilonii de sustinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare si informare rutiera, precum si pe sistemele electronice de reglementare a circulatiei. "
In PV politistul local a notat urmatoarele - la explicatii " a lipit afise de propaganda electorala tiparite in alte locuri decat cele special amenajate, respectiv stalpii de iluminat stradal de pe bld. Voluntaru nr. 80 "
In lege, la articolul 41 alin 8 nu se specifica pe stalpi.
Pot face contestatie ?
Mentionez ca persoana care a primit amenda nu este cetatean roman, are viza de sedere in Romania.
Sunt 2 amenzi pt 2 persoane. Pentru una dintre amenzi in josul paginii la intiintarea de plata numele este trecut gresit.

Astept raspunsul dvs. in timp util.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
catalinatudi, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinatudi , utilizator 10:43, 23 Octombrie 2014
Cat este valoarea amenzi ? Pueti depune contestatie , contestatia va fi solutionata de judecator . Daca pierdeti trebuie sa mai platiti si costurile de judecata . Nu prea este convenabil sa depuneti contestatie .
Sfatul meu este sa mergeti cu procesele verbale la un avocat care va poate sfatui in cunostinta de cauza dupa ce studiaza aceste procese verbale. Este posibil sa gaseasca cauze de nulitate relativa sau absoluta a acestora sau sa interpreteze textul de lege de asa maniera incat sa va fie favorabil.
Cu stima,
av.Mihaela Hornea
daca amenda se va plati in 48 ore de la primire = 500 ron, dupa 1500 ron / amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala. castig in instanta? dumy61 dumy61 In 28 . 09 .09 am lipit afise electorale pe un stalpi de iluminat public, ,,, M-au oprit jandarmi si m-au luat la post , mi-au dat o amenda de 1500 ron .pt ... (vezi toată discuția)
Amenda afis electoral /in campanie electorala noiembrie 2016 Catalina_Sh Catalina_Sh Buna ziua, In data de 15 noiembrie 2016 am primit o amenda de 1500 ron pe legea 208/2015, pt ca am rupt un afis electoral cu 3 candidati la senat (doi ai ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie de 585 ron pentru far stanga nefunctional cu remediere pe loc ticavol ticavol Buna ziua, Sambata seara la ora 22.00, am fost oprit pe soseaua Bucuresti-Afumati, in orasul Voluntari(unde locuiesc), in dreptul trecerii de pietoni de la ... (vezi toată discuția)