avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie de 585 RON pentru far stanga ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie de 585 RON pentru far stanga nefunctional cu remediere pe loc

Buna ziua,
Sambata seara la ora 22.00, am fost oprit pe soseaua Bucuresti-Afumati, in orasul Voluntari(unde locuiesc), in dreptul trecerii de pietoni de la Primarie(la Gheata), pentru ca nu functiona becul de la faza scurta de pe partea stanga. Proiectoarele si becul de la pozitie functionau si erau aprinse. Ma intorcem de la un supermarket care se afla la 2 km de locul unde am fost oprit, si mai aveam 1 km pana acasa. La plecarea de pe loc, farurile functionau. Am fost tras pe dreapta de un echipaj de politie, am fost anuntat de ce am fost oprit, am dat actele la control (talon cu ITP valabil 2016+asigurare valabila+CI+permis conducere), iar in timp ce politistul s-a dus la masina, eu am schimbat becul de la faza scurta in 7-8 minute, avand set de becuri de rezerva la mine. Am fost penalizat cu 6 puncte si amenda de 585 RON. In procesul verbal, scrie ca nu mi s-a retinut certificatul de inmatriculare, deoarece defectiunea a fost remediata pe loc. Mentionez ca nu aveam mai mult de 50 km/ora si purtam centurile de siguranta atat eu cat si pasagerul din dreapta.
Ce pot face in aceasta situatie, in afara sa platesc amenda in 48 ore lucratoare(la jumatate din valoarea totala)?
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 13:45, 8 Aprilie 2015
Puteti sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de comunicare si sa solicitati transformare amenzii in avertisment avand in vedere ca defectiunea a fost remediata pe loc.
Multumesc. Mai platesc amenda la jumatate, inainte de contestatie pentru a fi sigur ca nu platesc 585 RON?
Platiti jumatate din minim in termen de 2 zile lucratoare. Daca pierdeti procesul nu mai beneficiati de aceasta "facilitate".
Nu am mai circulat de mult timp prin Voluntari si nu stiu daca au montat separatoare de sensuri din blocuri de beton dar daca exista atunci puteti adauga in plingere si faptul ca defectarea becului stanga nu incomoda pe ceilalti participanti la trafic.
Multumesc pentru sfat.
Pt defectiuni la sistemul de iluminare -semnalizare se retine talonul. Daca daca se constata inlaturarea defectului pe loc,nu se retine .
Becul de pozitie este pt semnalizarea pozitiei ,nu pt circulat.
Proiectoarele (banuiesc ca e vorba de cele de ceata) sunt pt deplasarea pe ceata si se folosesc concomitent cu lumina de drum.
Acestea sunt prevazute /se desprind din legislatia rutiera .
La ora 22 e noapte , trebuie sa fi remarcat ca pe o parte iluminarea e incorecta.

Alte discuții în legătură

Este ilegal sa ai un far de ceata defect? mai bine zis, e penalizabil? ... Kryghn Kryghn Este ilegal sa ai un far de ceata defect? Mai bine zis, e penalizabil? Am fost oprit pentru lipsa unui far de ceață (față) si apoi cautat pentru toate ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se retina talonul masinii pentru un bec ars? cristi_123 cristi_123 Am depasit masina politiei logan nou mcv ,care se deplasa in afara localitatii,pe un drum judetean si circula ostentativ cu aproximativ 40 km/ora.Dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi mergea ... galeriu90 galeriu90 Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi mergea un bec pe poziție, întrebarea e următoare, eu sunt în Bistrița, iar județul de reședință ... (vezi toată discuția)