avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala. castig in instanta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala. castig in instanta?

In 28 . 09 .09 am lipit afise electorale pe un stalpi de iluminat public, ,,, M-au oprit jandarmi si m-au luat la post , mi-au dat o amenda de 1500 ron .pt ca nu aveam voie sa lipim pe stalpi ... legea din procesu verbal fiind : art.19^2 din Legea nr. 370/2004 republicata. Am contestat amenda ... Vreau sa stiu dak am vreo sansa sa castig . Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 23:49, 4 Februarie 2010
un prim pas pentru a castiga e facut, adica ati contestat amenda.
Acum, spuneti si dvs. ca sefii v-au spus sa lipiti inclusiv pe stilpi afisele electorale, ca solicitati transformarea amenzii in avertisment, etc. ( amenda e mai mare decat suma pe care ati castigat-o pentru reclama, daca ati fost platit intr-adevar,, etc. :((.)
sa speram ca merge.......:)
Puteti invoca si prima abatere, precum si faptul ca fapta dvs. nu a prezentat vreun pericol social, si nici nu a fost de natura sa deranjeze pe altcineva ( persoana fizica, sau partid).. poate va transforma amenda in avertisment. :)
Din relatarile dvs.,sanctiunea aplicata este prefect legala.
Formulati contestatie pe care urmeaza sa o dovediti cu acte si eventual un martor,prin care solicitati inlcouirea masurii amenzii cu cea a avertismentului.
Aratati ca sunteti la prima abetere,aduceti un martor si eventual o caracaterizare de la lcoul de munca sau din comunitate cu privire la comportarea dvs.
Daca depuneti contestatie impotriva p-v-ului de sanctionare nu ar strica intii sa verificati daca acesta cuprinde toate mentiunile expres prevazute de art. 16 alin. 1 din O.G. 2/2001. Poate au gresit ei ceva (cam au bunul obicei) si le anuleaza actul in instanta. Oricum va recomand cu caldura studiul actului normativ, sunt convins ca va va oferi multe raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia locala voluntari catalinatudi catalinatudi Buna ziua, In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 ... (vezi toată discuția)
Amenda de 250 ron pentru intentie de a-mi satisface nevoile fiziologice cristinelsingeap@yahoo.com cristinelsingeap@yahoo.com proces verbal incheiat pentru intentia satisfacerii nevoilor fiziologice .Considerand amenda prea mare si nejustificata am facut contestatie. Pe data de 20 ian ... (vezi toată discuția)
Amenda afis electoral /in campanie electorala noiembrie 2016 Catalina_Sh Catalina_Sh Buna ziua, In data de 15 noiembrie 2016 am primit o amenda de 1500 ron pe legea 208/2015, pt ca am rupt un afis electoral cu 3 candidati la senat (doi ai ... (vezi toată discuția)