avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda afis electoral /in campanie electorala ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda afis electoral /in campanie electorala noiembrie 2016

Buna ziua,
In data de 15 noiembrie 2016 am primit o amenda de 1500 ron pe legea 208/2015, pt ca am rupt un afis electoral cu 3 candidati la senat (doi ai unui partid si celalalt individual).Initial nu am stiut ca acela este un afis electoral pt ca orasul(Bucuresti) este plin in permanenta de asemenea afise cu politicieni(am facut si o poza).
1.Exista vreo posibilitate sa contestez amenda?Mentionez ca la sectia de politie nu am semnat nici amenda si nici procesul verbal.Politistii s-au comportat ciudat,acuzandu ma ca sunt platita sa fac asta.
2.Cum as putea afla daca acel afis era poate ilegal amplasat si nu respecta legea si daca exista o lege clara in acest sens sa pot contesta amenda.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina_Sh , utilizator 15:35, 16 Noiembrie 2016
Primarii stabilesc locul si numarul panourilor.
Exista si un numar maxim de afise, ale unui partid, care pot sa fie afisate pe un panou.
Chiar daca nu respectau conditiile, aceasta nu este o scuza. Exista organe la care puteati apela.
Limitele amenzii sunt intre 1500 si 4500, deci ati primit minimul.
Puteti sa faceti contestatie, nu va opreste nimic. Daca afisajul nu respecta conditiile legale mentionati si asta, pe langa alte aspecte. solicitati inlocuirea cu un avertisment.
Dar, chiar daca faceti contestatie, este bine sa o platiti in 48h, 750lei
Amenda va ajunge acasa in provincie.Mi au spus ca in momentul in care se va semna de primire- sa fie platita in 48h pt a fi redusa la jum.750 ron.Contestatia sa o depun dupa ce platesc amenda sau inainte?
Din ce am inteles aceste afise e posibil sa fie ilegal amplasate pentru ca nu respecta numarul de canditati pe panou,in cazul de fata aici un stalp si de aici si confuzia mea intr un fel. Este posibil asa ceva?Si daca exista o lege clara privind asta.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Campanie electorala ioanalbu ioanalbu Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala voluntari catalinatudi catalinatudi Buna ziua, In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru afisaj stradal maziluflorin maziluflorin Am pus un un mic anunt sub forma de fluturas prin care ,anuntam ca un membru al familiei mele aflat in strainatate isi vinde garsoniera. Anuntul continea ... (vezi toată discuția)