avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Campanie Electorala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Campanie Electorala

Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca am facut afisaj ilegal. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:40, 29 Mai 2016

Afisajul este permis in locurile special amenajate pentru aceasta, locuri unde afiseaza toate paertidele, toti candidatii.
Biroul electoral local ce raspuns a dat la acea reclamatie?
Conform calendarului alegerilor locale din 5 iunie 2016, pana la inceperea campaniei electorale,maxim pana la 5 mai 2016, edilii autoritatilot locale=primarii trebuie sa stabileasca locurile speciale pentru afisaj electoral si sa asigure amplasarea de panouri electorale in cadrul acestora
Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 din 20 mai 2015 detaliaza la art 79, conditiile in care, in campania electorala, partidele sau independentii pot sa isi faca publicitatea electorala de tip outdoor=stradal
Una dintre cerinte prevede ca locurile destinate afisajului electoral sa fie situate in zone frecventate de cetateni, fara sa perturbe circulatia pe drumurile publice si celelalte activitati din localitatea unde sunt afisate
Potrivit Legii nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, toate formele de publicitate stradala sunt amplasate in baza unei autorizatii de construire, emisa de catre primarii de sector, sau de catre Primarul General ,sau primarul localitatii pe teritoriul careia se afisaza materialele electorale
Biroul electoral local ce raspuns a dat la acea reclamatie?

La 26 martie 2016, reprezentantul AEP Marian Muhuleț a pecizat că afișele cu politicieni apărute pe stradă înainte de campanie, în 2016, nu sunt considerate afișe electorale, ci doar forme de publicitate generală. "


.Într-un comunicat al instituției din 13 martie 2016, se precizează cu privire la sesizările care au fost depuse că instituția a constatat că tipurile de afișaje care au făcut obiectul sesizărilor au un caracter politic/publicitar, și nu unul electoral.
Afișele cu politicieni apărute pe stradă înainte de campanie, în 2016, nu sunt considerate afișe electorale, ci doar forme de publicitate generală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia locala voluntari catalinatudi catalinatudi Buna ziua, In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru reclama si publicitate View View In baza art. 271 din Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 societatiile au obligatia de a depune declaratie fiscala pentru taxa de afisaj. Intrebarea mea este o ... (vezi toată discuția)
Despre afisajul stradal ContSters63585 ContSters63585 Buna. As dori sa stiu in ce conditii pot aplica legal afisaje stradale sau interioare (marime A4, lipite cu banda dublu adeziva). Fac mentiunea ca in anunt nu ... (vezi toată discuția)