avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Propaganda electorala in asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Propaganda electorala in asociatiile de proprietari

"Primarii sunt obligati ca pana la inceperea campaniei electorale sa stabileasca prin dispozitie locuri speciale pentru afisaj electoral. In alte locuri decat cele stabilite afisajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, dupa caz, al detinatorilor."

Legat de acest aspect, in orasul meu, pe la ferestrele blocurilor, pe la balcoane, pe zidurile exterioare au aparut de ceva timp bannere cu mesaje de sustinere (mascat sau mai putin mascat) a unor candidati. Mai precis a doi candidati. Unul al pd-l, celalalt al usl. Oricum, fatadele blocurilor aratau deplorabil si fara aceste bannere. Inchipuiti-va cum ar fi daca fiecare proprietar si-ar pune afise cu " eu il sustin pe cutare" "eu, pe cutare", " eu, nu sustin pe nimeni", "jos cu asta", "sus cu asta"sau cine stie ce le mai trece prin minte! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu o astfel de situatie aparuta in cadrul asociatiei. Unii dintre proprietari s-au grabit sa arboreze astfel de bannere, unii pentru un candidat, altii pentru celalalt, inainte sa verifice daca exista vreo hotarare a adunarii generale in acest sens. In acordul de asociere exista prevedere clara in care este precizat ca suprafata exterioara a cladirii reprezinta spatiu de folosinta comuna, iar in aceste spatii se interzice orice fel de publicitate, inclusiv cea cu caracter politico-electoral fara acordul a 2/3 din nr. total al proprietarilor. Dupa ce le-am facut cunoscut (verbal) ca nu exista aprobare pentru astfel de activitati si nici solicitari din partea candidatilor privind acordul asociatiei in legatura cu o astfel de propaganda, marea majoritate a proprietarilor a inteles si au renuntat la afisarea bannere-lor. Au ramas totusi cativa care nu vor sa renunte pe motiv ca este apartamentul lor, ca este dreptul lor sa faca cum cred de cuviinta, ca si la alte blocuri sau asociatii exista astfel de bannere. Ce credeti ca trebuie facut sau mai bine zis, ce ma sfatuiti sa fac eu in acest caz? Convocarea adunarii generale si stabilirea de sanctiuni sau anuntarea organelor in drept pentru a aplica amenzile prevazute de lege pentru nerespectarea locurilor de afisaj electoral? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ato , utilizator 17:38, 10 Mai 2012
In mod normal ar trebui sa solicitati sprijinul primariei. Dar oare s-ar implica aceasta?
Daca aveti posibilitatea de a da jos bannerele din alte balcpane ale vecinilor, faceti-o!
Fatada este proprietate comuna, iar proprietarii nu pot face ce vor pentru ca nu este chiar "casa lor" personala.
Unul dintre candidatii de pe bannere este chiar actualul primar. Nu cred ca am sa gasesc vreun sprijin acolo desi, chiar el a dat o dispozitie cu privire la locurile de afisaj electoral inclusiv cu referire la cazul acesta "Art.5 Pentru cazurile prevazute la art.76 alin (5) din Legea 67/2004, se solicita acordul proprietarilor sau al detinatorilor, in forma scrisa (conventie, contract) care se va depune la politia locala." Problema este ca proprietarii in cauza (valabil pentru ambele tabere) nu vor sa inteleaga ca sunt proprietari doar pe spatiul interior al apartamentului si in cota-parte indiviza pe celelalte spatii, inclusiv suprafata exterioara a zidurilor, iar folosirea acestora se face in anumite conditii. E greu... Iar daca iei masuri impotriva lor, esti dusman!
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
Ato, utilizator
Fatada condomiului reprezinta parte comuna a carei schimbare de aspect sau destinatie se poate realiza numai cu respectarea art 11*2 din L nr 230/2007
Este foarte adevarat ca pentru a beneficia de omleta trebuie sparta materia prima,dar..
functia de presedinte de asociatie de proprietari implica si responsabilitati
Pentru solutionare puteti sesiza oficial Directia Corp Control din primarie
Pana sa vina autoritatile sa constate , trece campania electorala. Dar, daca cineva va acopera cu afise dvs. nu puteti riposta?.:O
"Dar, daca cineva va acopera cu afise dvs. nu puteti riposta?"

Binenteles ca da, numai ca ei nu au pus bannerele pe mine ci pe suprafata exterioara a balcoanelor de la apartamentele proprii! Deocamdata am decis sa fac sesizare la politia locala pentru nerespectarea locurilor speciale de afisaj electoral si convocarea adunarii generale in regim de urgenta pentru stabilirea masurilor impotriva celor care nu respecta prevederile acordului de asociere. De destepti ce am fost, la constituirea asociatiei, am prevazut o serie de indatoriri si obligatii dar nu am stabilit si sanctiunile care sa fie aplicate in cazul cand regulile nu sunt respectate! #-o Multumesc celor care au abordat acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Campanie electorala ioanalbu ioanalbu Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca ... (vezi toată discuția)
Afis cu lucruri acuzatoare violetazaharia violetazaharia in campania electorala ,un candidat care a lucrat si el in primarie ,a afisat pe usa unui magazin un articol din ziar cu lucruri acuzatoare despre mine si ... (vezi toată discuția)