Multumesc pentru raspuns. Aceasta era si banuiala mea.
In ceea ce priveste terenul in sine, am gasit aceasta informatie de mai jos in mai multe surse:
O persoana straina poate cumpara o casa sau un apartament, impreuna cu terenul rezidential, fara nici o restrictie.
Astfel, sunt considerate terenuri rezidentiale, terenurile de sub case, respectiv apartamente, folosite in scop de locuinta de catre persoane.
Legea numarul 312/2005 mentioneaza faptul ca cetatenii unui stat membru nerezidenti in Romania, apatrizii nerezidenti in Romania cu domiciliul intr-un stat membru, pot fi proprietari asupra acestui tip de teren numai dupa un termen de 5 ani de la aderarea Romaniei la U.E.
Cetatenii straini rezidenti in Romania (care au obtinut un permis de sedere) pot detine in proprietate teren intravilan construibil in conditii similare cu cetatenii romani.
In ceea ce priveste categoria terenului agricol (inclusiv cel forestier), mentionam ca aceeasi lege impune un termen de 7 ani, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, pentru ca persoanele de alta cetatenie decat cea romana, rezidenti sau non-rezidenti in Romania, sa detina astfel de terenuri in Romania. Acest termen a expirat la data de 1 ianuarie 2014.
Ma gindeam ca ar trebui sa fie OK, inclusiv in cel mai rau caz in care "cetean strain" ~ "nerezident fiscal".
Pentru ca a priori nici nu stiam prea bine daca mi s-ar aplica restrictiile din legea de mai sus, eu fiind in continuare cetean roman, doar ca imi platesc impozitele in Franta...
Daca exista cineva care are informatii complementare si vrea sa participe, nu ezitati.
Multumesc