Va multumesc, daca ma duc la circa financiara cu cererea de demisie prin care solicit incetarea CM datorita neplatii salariului pe 3 luni imi pot lua adeverinta de venit ca sa pot face contractul de sanatate in timp util? Nu am proprietati, nu am nimic pe numele meu.
Nu as vrea sa imi pierd continuitatea, de pe 16 decembrie eu nu mai sunt asigurata, cererea de demisie este cu data de 15 decembrie.
Va multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspuns. Am sa ma duc la casa de sanatate sa vad cum pot incheia un contract de sanatate, imi puteti spune ce documente imi trebuiesc?
Numai bine va doresc!
Buna ziua,
Revin cu aceeasi rugaminte, avand deja 3 luni de neplata a salariului si refuzul patronatului de a ma trimite in somaj, mi-am dat demisia fara preaviz incepand cu 15.12.2014.
V-as ruga sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a avea continuitate in sanatate, eu de pe 15 decembrie nu o sa mai fiu salariata, nu vreau sa intrerup contributiile la sanatate mai ales.
Unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac pentru asta?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, revin la dumneavoastra cu o rugaminte.
As vrea sa aflu ce pot face in conditiile in care pana azi 7.11.2014 nu am primit salariul pe lunile august, septembrie si octombrie? Pe patron nu il intereseaza.
Mentionez ca sunt parinte singur, am fata studenta si am si parinte bolnav.
Exista vreo lege care apara salariatul ca parinte singur?
Multumesc.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns dar revin cu aceeasi rugaminte la dumneavoastra.
As vrea sa aflu ce pot face in conditiile in care pana azi 7.11.2014 nu mi-am primit salariile din august, septembrie si octombrie iar patronului nu ii pasa, pur si simplu.
Mentionez ca sunt parinte singur si am si parinte bolnav, responsabilitati pe care trebuie sa mi le asum.
Va multumesc.
Buna ziua,
V-as ruga sa ma indrumati intr-o problema care dureaza si pe care nu o vad rezolvandu-se.
In 2008 m-am angajat la o firma de constructii din Ploiesti pe post de desenator tehnic acad. Din anul 2012 patronul avand punct de lucru santierul Mall Carrefour din Ploiesti m-a mutat acolo neavand nici o decizie sau vreo modificare a contractului meu de munca pe alt post.
De atunci am fost pe patru santiere inclusiv la Bucuresti unde am indeplinit pe langa jobul meu contractual si parte tehnica, calcule si activitati de secretariat in carul biroului tehnic. Orice era nevoie in santier de la planuri la situatii.Acum am fost trimisa pe santierul din Ploiesti Vest unde ma ocup de aceleasi sarcini.
Problema este ca situatia s-a inrautatit foarte mult desi au fost atatea lucrari terminate, nici salariul nu ni se da la timp, pana azi 24.10.2014 am primit salariul cuvenit pana in 31.07.2014. In fiecare zi ni se promite ca se dau banii ca sa muncim si nu isi respecta cuvantul, ba mai mult ameninta angajatii si vorbeste urat cu toti, spunandu-ne ca suntem liberi sa ne dam demisia si sa plecam daca nu ne convine.
Rugamintea mea la dumneavoastra este de ma indruma ce as putea face, eu nu pot sa imi permit sa imi dau demisia, ar insemna ca nu pot beneficia de somaj, cativa colegi au plecat dar numai prin demisie.
Nu imi pot lua singurul meu drept pe care il am muncind corect atatia ani, sunt parinte singur si am reponsabilitati despre care patronul a zis ca nu il intereseaza.
Ce pot face ca macar sa il pot determina sa ma lase in somaj, nu mai vad firma revenind la ce a fost iar patronul nu mai vrea acum decat sa ne folosesca cat mai mult platindu-ne cat vrea si cand vrea.ITM-ul a fost sezizat dar nu s-a intamplat absolut nimic, pur si simplu.
Va rog spuneti-mi calea si modul in care as putea sa plec din aceasta firma pe cale legala dar sa beneficiez de somaj.
Va multumesc,
Cristiana Apostol