Buna ziua. Am avut o altercatie cu tatal meu in urma careia s-a ajuns la un proces de lunga durata. Si anume: locuiam in casa cu parintii, impreuna cu sotia si copilul acesteia. Am 2 surori care stau la casele lor, dar in urma conflictului cu tatal meu, acesta a facut un contract de v-c cu uzufruct viager pe numele lor. Si in cele din urma au reusit sa ma si evacueze. Doresc sa precizez ca in acel contract de v-c pe care l-am primit in copie si noi in perioada procesului, parintii declara ca isi rezerva cu titlu gratuit dreptul de uzufruct viager asupra imobilului. Casa este compusa din parter si pod inalt, dar ulterior acel pod a fost mansardat, la care am participat si eu cu o suma destul de mare la construirea acesteia, mai exact in jur de 10.000 euro, dar nu am dovezi. Deci pretul acestei case ar fi undeva la 90.000 euro, dar in contract specifica, ca ar fi platit surorile 30.000 euro. Se poate anula acest contract, dat fiind faptul ca este facut intre descendenti si fara acordul meu? Este sau nu este o donatie deghizata? Dupa noul Cod Civil mai am vreun drept la aceasta casa? Se mai poate face ceva? Astept raspuns, va rog!!! Multumesc.
Buna ziua. Mai am si eu o intrebare. Tata tocmai ce m-a anuntat ca imi va veni o instintare de la executor sa parasesc casa. In caz ca imi vine aceasta instintare eu ce ar trebui sa fac???? Eu chiar pot fi aruncat ca un caine pe strada??? Nu as putea sa fac si eu ceva?? Sa urmez niste pasi??? Sau sa fac vreo contestatie, ceva?? Mi se pare absurd.....????? Indrumati-ma si pe mine cumva, va rog....???????
Ideea e ca nu prea am martori decat cei din casa stiu cat am investit si mai ales una din surori care statea in casa pe vremurile acelea, ea este constienta cat am investit. Pe cine sa aduc?
Pe muncitori pe care i-am platit la negru?
Pe langa toate cele, din casatoria anterioara am un baiat de 13 ani care in acte e in custodia mamei dar nu a vrut sa plece din casa aceasta, mama lui plecand totusi cu concubinul actual, am ramas eu aici sa am grija de el, dar in curand o sa-l ia de aici, dar poate are vreo legatura si faptul acesta de a nu ma putea da afara din casa ca asta ar insemna ca ma da cu tot cu copil, asta as putea sa declar eu, chiar daca ei zic ca doar de mine e vorba si ca nu are nici o treba cu copilul sa-l dea pe el afara, ma gandesc ca as putea eu sa specific lucrul asta, poate ar fi in avantajul meu.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Cale de impacare nu mai exista pt ca de mic ma uraste, mereu mi-a cautat nod in papura. In ziua cu pricina a sarit si la mine, a inceput sa arunce cu scaunele dupa mine, cu tot ce nimerea pt faptul ca eu ii ziceam ca nu vreau sa plec din casa asta pt ca am bagat bani in ea si ca daca nu imi da banii pe care i-am investit( undeva la aprox 10.000 euro) nu plec. El se inversuna si mai rau si zicea ca nu am bagat eu atat, m-a prins la inghesuiala pt faptul ca a stiut ca nu am pastrat nici un bon, nici o factura si si-a permis sa faca ce vrea ca nu am cum sa mai dovedesc. In fine, eu am incercat sa ma apar, si l-am impins ca tot dadea, din greseala l-am zgariat la spranceana si au venit surorile chemate de mama, iar tata ainceput sa crizeze, sa se vicimizeze, sa se tavaleasca pe jos si sa planga, iar surorile au dat vina pe mine. Acum ele in continuare ma cred un monstru, dar ce era sa fac, ele ziceau sa stau sa dea in mine ca doar nu ma omora, asta era expresia lor. Dar si acum 2 ani am avut o altercatie cu tata si a aruncat cu cutitul dupa mine, atunci am chemat politia, dar totusi nu am depus plangere impotriva lui, dar e inregistrat la sectie.
Am 35 ani, sunt la a doua casatorie, stau impreuna cu sotia si fiul acesteia de 5 ani, in casa parintilor mei. Nu ne intelegem deloc cu parintii mei din nici un punct de vedere, ei au avut ce au avut cu mine de mic, tata nu m-a dorit, mereu a spus ca nu sunt copilul lui...etc. intr-o zi i s-a pus pata si a zis ca nu ne mai vrea in casa lui, ca ne da afara. Eu mai am 2 surori, una e maritata si are un bebelus si sta cu sotul ei, cealalta sta in concubinaj cu prietenul ei, deci doar eu cu sotia si fiul ei stam cu parintii. Tata are niste conceptii mai ciudate ,de pe vremea comunismului, in ziua respectiva a inceput sa urle sa ne jigneasca pe mine si pe sotia mea foarte rau, si a zis ca ma dezmosteneste si ca ne da afara. Stam la curte si eu am bagat bani acolo, dar din pacate nu am lucrat cu facturi cu nimic. In fine, greseala asta a fost a mea dar nu mai conteaza, important este ca el a facut act de vanzare cumparare cu surorile mele si prin urmare sunt dezmostenit si vreu sa stiu dca ma pote da afara din casa???????? Nici nu am unde sa ma duc, cu chirie nu am cum ca nu sunt bani pt asa ceva, sotia nu lucreaza ca nu are cine sa stea cu copilul. STATUL sau JUDECATORIA ce face in cazul asta?????? Nu exista nici o solutie??????:((#-o