avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire si evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire si evacuare

Am 35 ani, sunt la a doua casatorie, stau impreuna cu sotia si fiul acesteia de 5 ani, in casa parintilor mei. Nu ne intelegem deloc cu parintii mei din nici un punct de vedere, ei au avut ce au avut cu mine de mic, tata nu m-a dorit, mereu a spus ca nu sunt copilul lui...etc. intr-o zi i s-a pus pata si a zis ca nu ne mai vrea in casa lui, ca ne da afara. Eu mai am 2 surori, una e maritata si are un bebelus si sta cu sotul ei, cealalta sta in concubinaj cu prietenul ei, deci doar eu cu sotia si fiul ei stam cu parintii. Tata are niste conceptii mai ciudate ,de pe vremea comunismului, in ziua respectiva a inceput sa urle sa ne jigneasca pe mine si pe sotia mea foarte rau, si a zis ca ma dezmosteneste si ca ne da afara. Stam la curte si eu am bagat bani acolo, dar din pacate nu am lucrat cu facturi cu nimic. In fine, greseala asta a fost a mea dar nu mai conteaza, important este ca el a facut act de vanzare cumparare cu surorile mele si prin urmare sunt dezmostenit si vreu sa stiu dca ma pote da afara din casa???????? Nici nu am unde sa ma duc, cu chirie nu am cum ca nu sunt bani pt asa ceva, sotia nu lucreaza ca nu are cine sa stea cu copilul. STATUL sau JUDECATORIA ce face in cazul asta?????? Nu exista nici o solutie??????:((#-o
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:04, 29 Octombrie 2014
Poate găsiți o cale de împăcare mai ales că este vorba de tatăl dumneavoastră. Undeva poate s-a greșit, indentificați problema și încercați să o rezolvați amiabil.

Din punct de vedere legal, nu vă poate evacua, asta în măsura în care aveți domiciliul acolo.
Atenție, tatăl dumneavoastră nu va dezmoștenit, nu poate face acest lucru decât prin testament, și dacă procedează astfel puteți ataca testamentul.
Actul de vânzare întocmit în beneficiul surorii dumneavoastră poate fi atacat. Eu nu cunosc situația exacta, v-am răspuns strict față de cele menționate de către dumneavoastră.
Dvs si familia sunteti tolerati in casa tatalui, va poate da afara. Din pacate, statul nu poate interveni peste decizia lui, fiind proprietarul casei.
Cert este ca in perioada de iarna nu va poate evacua, iar pentru investitiile facute aveti dreptul sa fiti despagubit.
Nu aveti nevoie de facturi, sunt suficienti doi martori care sa confirme ca dvs ati facut investitiile respective. Poate recunoaste si tatal dvs la interogatoriu, desi e posibil sa minta la cat de inversunat este impotriva dvs.
In localitatea dvs. nu exista gradinita cu program de 8 ore? Ma gandesc ca copilul de 5 ani trebuie sa mearga la gradinita, iar la un program de 8 ore i-ar permite si sotiei dvs sa mearga undeva la munca.
Ideea este ca cel tarziu in primavara sa va mutati in alta parte, ca este evident ca nu mai puteti locui cu parintii in conditile aratate.
Iar de dezmostenit, nu va poate dezmosteni, existand solutii legale pentru orice act ar face.
Dar abia dupa ce decedeaza el puteti avea drepturi succesorale asupra a ceea ce mai ramane in masa succesorala. Cat timp e in viata nu aveti niciun drept asupra bunurilor lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Cristina Pielmus , Avocat
cristina chiva a scris:

Dvs si familia sunteti tolerati in casa tatalui, va poate da afara. Din pacate, statul nu poate interveni peste decizia lui, fiind proprietarul casei.


Mai exact și fără supărare care este temeiul de fapt și de drept, pentru a dispune o instantă evacuarea fiului ce are domiciliul stabil din acea locuință. Având în vedere faptul că nu există hotărâri ori plângeri privind acte de violență, ori alte asemenea strări de pericol. Să spunem că respectivul fiu nu are nici măcar o mențiune în cazierul judiciar.

Este adevărat că administrarea patrimoniului se face în principiu de către proprietar, dar situația de față ne arată că nici măcar tatăl nu mai este proprietar fiind înstrăinat către soră prin act de vânzare acea locuință.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator
drept urmare , nu mai este casa lui...deci , stati linistit ca el nu are posibilitatea sa va mai dea afara .
incercati sa discutati si cu surorile care beneficiaza de contact , vedeti care este si pozitia lor vis-a-vis de aceasta "dezmostenire"....poate ele au mintea limpede si gandesc pozitiv .
Au mintea limpede, atât de limpede încât este posibil ca prin acel contract să încalce eventuala rezelvă succesorală privind pe fiul/ fratele acesteia, prin încheierea contractului de vânzare cumpărare.

Alte discuții în legătură

Cota rezerva succesorala descendenți. Daniel1900 Daniel1900 Am 2 intrebari directe! 1.Suntem 3 surori,mama noastra a decedat acum 10 ani,atunci nu am deschis succesiunea iar apartamentul a ramas pe numele lu tata! El ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)