avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta numele dar ia platit pensie alimentara timp de 18 ani .deci,daca ii face acte pe casa mamei noastre avand impreuna 24 de ani de la casatorie dupa moartea lui copilul lui va mai avea dreputul la casa.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:11, 18 Septembrie 2010
va rog frumos raspundeti-mi si mie.multumesc
Nu inteleg, tatal dvs. ce fel de act ii face mamei ?
si mai am o intrebare.sunt cu cineva de 5 ani persoana respectiva este casatorita si are si un copil ,copilul e la noi sotia lui a plecat dar nu au divortat in toti acesti 5 ani.intrebare este eu voi avea vreun drept in casa atata timp cat ei sunt nedivortati nu am pretenti la nimic dar vreau sa stiu daca ma pot scoate afara din casa copilul si sotia ca doar sunt nedivortati.bineinteles daca doamne fereste sa-r intampla ceva cu el si nu ar mai fi.multumesc
deci el are un act de donatie de la parinti lui si a spus ca o treca casa pe numele ei
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
9999, utilizator
In acest ultim caz, raspunsul este ca da, va pot da afara din casa deoarece acestia sunt indreptatiti la acel imobil.
In primul caz, inca nu ati raspuns la intrebare. Ce fel de act vrea tatal dvs. sa foloseasca pentru a trece casa pe numele sotiei ?

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)