avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. ...

Succesiune după tată.
Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea părților a fost ca fiecare părinte să îi lase copilului pe care il are partea de moștenire. Adică mama mi-a lăsat mie tot ce are(mama mea este încă în viață dar deja mi-a lăsat un apartament pe numele meu)și tata a lăsat fratelui meu tot ce are(din păcate tata nu a lăsat nimic fratelui meu prin testament sau act de vânzare cumpărare)
Exista 2 proprietăți..o casa de 100mp și o altă casă unde tata e moștenitor cu sora lui și o altă persoană.
Fratele meu vrea să facă succesiunea pe cei 100mp și îmi cere să renunț(pt că părinții au" împărțit" cumva cine ce trebuie sa ia)
Cei 100mp ii avea tata pt că ia cumpărat după ce el s-a despărțit de mama. Ani au trecut și el s-ar recăsătorit dar s-a despărțit fără un divorț de cea de a 2 sotie. Soția a rămas în cei 100mp in care sta alaturi de fratele meu. Întrebarea mea este: soția are dreptul la vreun procentaj din cei 100mp, ținând cont că e o proprietate a tatălui meu de dinainte de căsătorie?Chiar dacă s-au despărțit ea a rămas în acea parte din cei 100mp unde a construit o bucătărie și o camera. Ii revine ceva? In caz că nu are dreptul, trebuie să părăsească casa,sau pt că încă îi poartă numele (că nu erau despărțiți legal)ar avea dreptul până decedează(ea are un băiat din prima căsătorie și tata l-am crescut dar nu l-am înfiat nu poartă numele tatălui meu,ar avea dreptul după mamă lui?)
Dacă renunț la partea mea din cei 100mp s-ar împărțit la fratele meu și soția tatălui,sau revine doar fratelui?Dacă renunț la succesiunea pe cei 100mp as pierde dreptul și la partea din cea de-a 2 proprietate a tatălui?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:40, 29 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca renuntati, renuntati la tot ce avea tata si da, profita si sotiei care il mosteneste pe sot in calitate de soție supravietuitoare.
Puteti accepta si apoi sa ii dati fratelui cota dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Drept/ordinea la sccesiune tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua, Cine sunt mostenitorii in urmatorul caz: Familie formata din sot, sotie si 2 copii. Sotul si sotia au fiecare cate 2 frati. Primul decedeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)