Eu am inteles sau presupus mai bine zis, ca nu ati spus.. ca ap e bunul comun al parintilor, nu numai al tatalui.
Asta ar insemna ca numai jumatate din casa ar intra in masa succesorala, iar asta inseamna ca raportat la toata casa ar insemna in procente sa aveti , 18.75 %, ( 3/16) ceea ce mi se pare putin raportat la toata casa.
Daca casa e numai a tatalui, da cota dvs e dubla, 37.5%, ( 3/8) dar asta nu inseamna ca ce am scris mai sus nu ramane valabil, mai putin referitir la cota mica, mititica, e mai marisoara. Dar asta nu inseamna ca daca vor sa scape de dvs, nu pot.
despre dreptul de abitatie al sotului supravietuitor, cititi in link.
[ link extern ]
[ link extern ]
Buletinul nu va da drept de abitatie, atesta ca aveti domiciliul acolo, ca acolo locuiti, pana la proba contrarie, dvs sunteti tolerat acolo, chiar si acum, mama poate cere evacuarea dvs.
Dupa moartea tatalui si dezbaterea succesiunii, dvs deveniti proprietar pe o cota, nu conteaza cata, insa mama titulara a acestui drept, are dreptul sa foloseasca bunul nederanjata de alt mostenitor, asa ca in virtutea dreptului ei de abitatie, poate cere evacuarea dvs, insa dvs , pt ca nici dvs nu aveti unde locui, puteti cere ca raspuns la cererea ei, restrangerea dreptului ei de pe toata casa, pe o camera si dependinte.
Cum ea o sa zica ca sunteti recalcitranta si nu va intelegeti si mai aduce si martori, poate obtine evacuarea dvs.
Mai departe, o puteti actiona in judecata pt partaj, pt a va lua partea dvs in bani.
deja ma repet..
asteptati si alte raspunsuri.