Buna ziua as avea o intrebare la care va rog sa imi raspunde-ti daca puteti . M-am angajat la o statie de carburanti mai exact OMV ( defapt contractul e facut pe o firma a patronului ceva gen franciza ) am mers prima tura iar dupa aceea mi sa ivit ocazia sa plec din tara ..normal ca orice om am ales ce e mai bine..totul sa intamplat foarte repede si nu am apucat sa anunt seful decat in ziua cand eu plecasem deja si trebuia sa intru si in tura de noapte la omv..i-am explicat ce si cum si a inceput sa tipe ca el ce face pe cine pune in locul meu etc. amenintandu-ma ca ma da in judecata pt prejudiciile ce le aduc firmei prin plecarea mea . Eu nu mi-am dat demisia si pur si simplu nu am mai mers deci asta inseamna absent nemotivat . Intrebarea mea este ce se poate intampla ? Ma poate da in judecata ? Din cate stiu eu la 3 absente nemotivate se desface contractul de munca. In contract e stipulat 21 de zile preaviz dar eu stiu ca in perioada de proba imi pot da demisia oricand fara preaviz , defapt e o cerere pe care trebuie sa o duc angajatorului parca . In contract e stipulata perioada de proba 90 de zile calendaristice . Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua , am o problema legata de demisie si preaviz . Pe scurt : am semnat un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni de zile in data de 23.10.2014 in care la sectiunea alte clauze e o perioda de proba de 5 zile calendaristice . In data de 25.11.2014 mi-am depus demisia ( dupa 2 zile ) aceasta mi-a fost acceptata cu preaviz. Intrebarea mea este : Din moment ce ma aflam in perioada de proba legal nu ar fi trebuit sa primesc demisia la zi ? Multumesc anticipat pt raspuns.