avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate ag_claudia

Activitate ag_claudia

Răspuns la discuția Drepturi in caz de concediere
Buna ziua! as vrea sa fac o plangere la ITM si am rugamintea sa-mi spuneti daca urmatoarele puncte constituie motive temeinice pentru o plagere:
-am lucrat 3 ani ore suplimentare ( neplatitie ) program inre 09.00 - 18.00, dar de cele mai multe ori stateam si peste ora 18.00 - pentru ca asa vroia patronul, nu pentru ca era necesar
-zi de sambata lucrata neplatita si fara acordarea de alte zile libere in compensatie
-salar minim pe economie, fara nici un spor pentru studii superioare ( pe domeniul in care activez + alte atestate si master in domeniu turismului - domeniul de activitate)
- aproximativ 2 luni pe an lucram singura la locul de munca cu acelasi program si fara alte libere
-nu mi s-a acodat posibilitatea de a efectua pregatire profesionala- ceea ce in domeniul turismului este f necesara
- eram angajata pe post de agent turism - fara sa fi semnat nici o fisa a postului la locul de munca , dar eram obligata sa fac si sarcini care nu tineau de fisa postului - fiind si secretara, contabila, femeie de serciviu.
Multumesc frumos!
Buna ziua! As mai avea o intrebare legata de perioada de preaviz care mi s-a dat...in acest interval de 20 zile as putea sa nu mai lucrez in zilele de sambata, atata timp cat oricum nu erau prevazute in contract si nici platite??
Buna ziua! In contractul semnat in momentul angajarii este trecut faptul ca angajatorul are obligatia de a acorda salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege....pe baza acestei mentiuni as putea cere salariu compensatoriu? si pentru cate luni se poate acorda? Multumesc frumos!
Buna ziua!
Pentru salarii compensatorii care ar fi procedura? Ce ar trebui sa fac?
Mentionez ca am mai fost in aceasta situatie de cate 2 ori ( concediere din motiv de reducere a nr. locurilor de munca - asa mi-a trecut pe actul pe care mi l-a inmanat ) si nu mi s-au acordat salarii compensatorii.
Multumesc frumos!
Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?