Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?
Dumneavoastra puteti pleca din firma fie prin acordul partilor,fie prin demisie,fie prin reducerea activitatii societatii datorita reorganizarii/restructurarii caz in care puteti beneficia de somaj.
Aveti urmatoarele drepturi :
- plata salariului pana la data incetarii c.i.m.
- compensarea in bani a CO neefectuat la incetarea c.i.m.
- in functie de prevederile din c.i.m. , din ccm aplicabil sau reg.intern al angajatorului puteti avea dreptul la reducerea timpului de munca in perioada de preaviz sau de salarii compensatorii.
Buna ziua!
Pentru salarii compensatorii care ar fi procedura? Ce ar trebui sa fac?
Mentionez ca am mai fost in aceasta situatie de cate 2 ori ( concediere din motiv de reducere a nr. locurilor de munca - asa mi-a trecut pe actul pe care mi l-a inmanat ) si nu mi s-au acordat salarii compensatorii.
Multumesc frumos!
Preaviz
bibi20
buna,
Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)