avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi in caz de concediere

Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 20 Noiembrie 2014
Dumneavoastra puteti pleca din firma fie prin acordul partilor,fie prin demisie,fie prin reducerea activitatii societatii datorita reorganizarii/restructurarii caz in care puteti beneficia de somaj.
~ Conținut șters la cerere ~
@ ag_claudia

Aveti urmatoarele drepturi :
- plata salariului pana la data incetarii c.i.m.
- compensarea in bani a CO neefectuat la incetarea c.i.m.
- in functie de prevederile din c.i.m. , din ccm aplicabil sau reg.intern al angajatorului puteti avea dreptul la reducerea timpului de munca in perioada de preaviz sau de salarii compensatorii.
Buna ziua!
Pentru salarii compensatorii care ar fi procedura? Ce ar trebui sa fac?
Mentionez ca am mai fost in aceasta situatie de cate 2 ori ( concediere din motiv de reducere a nr. locurilor de munca - asa mi-a trecut pe actul pe care mi l-a inmanat ) si nu mi s-au acordat salarii compensatorii.
Multumesc frumos!
1. Mai intai trebuie sa verificati daca la nivel de angajator exista prevazuta acordarea de salarii compensatorii (ccm aplicabil sau reg.intern).

2. Daca aveti asa ceva preavazut, atunci va puteti adresa angajatorului cu o solicitare scrisa in aceasta privinta.

3. In caz contrar (nereglementare la nivel de angajator), angajatorul nu are nicio obligatie de a va acorda salarii compensatorii.

Alte discuții în legătură

Despre modificarile cim PaulaPaula182 PaulaPaula182 AM SI IO O INTREBARE. DACA AM SEMNAT IN CONTRACT DE MUNCA 8H/ZI 5ZILE/SAPTAMANA MA POATE OBLIGA PATRONUL SA LUCREZ 6ZILE SI APOI 2 ZILE LIBERE. MENTIONEZ CA NU ... (vezi toată discuția)
Preaviz bibi20 bibi20 buna, Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)