avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre modificarile CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre modificarile CIM

AM SI IO O INTREBARE. DACA AM SEMNAT IN CONTRACT DE MUNCA 8H/ZI 5ZILE/SAPTAMANA MA POATE OBLIGA PATRONUL SA LUCREZ 6ZILE SI APOI 2 ZILE LIBERE. MENTIONEZ CA NU SA SEMNAT NICI UN CONTRACT ADITIONAL SAU CEVA DE GENUL ... CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE ESTE IMPOSIBIL SAU POSIBIL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 18 Martie 2014
Nu se pot lucra in permanenta 6 zile si apoi 2 zile repaus, decat daca se modifica repartizarea programului de munca .
Angajatorul poate stabileste programul de lucru in asa fel incat in fiecare saptamana sa aveti doua zile de repaus saptamanal. Acestea sunt de obicei sambata si duminica, dar pot fi si in alte zile consecutive ale saptamanii.
În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Asadar, sporul pentru munca in week-end este cel mentionat in Reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend anitaovidiu anitaovidiu un salariat care munceste duminica, se poate sa nu primeasca alte zile libere dar sa ii se dea un spor? care ar fi sporul care ar trebui acordat? (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)