avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate PodRazvan

Activitate PodRazvan

Problema e identica aici , alcool +schizofrenie si cersit .Cu toate ca a venit echipaj si atunci cand aceasta batea cu o ranga in balustrada scarii ,la doua noaptea,dupa ce agresase o vecina aceasta s-a baricadat in casa si dupa o ora a raspuns calm politistilor ca nu ea a facut , cu toate ca acestia au vazut cand batea .Acestia au refuzat sa o duca la spital pe motiv ca ii va fi refuzata internarea deoarece nu va mai avea acelasi comportament cand va ajunge acolo .Precum am mai spus , metoda cu politia ,primaria ,rude sau administratie nu poate fi folosita
Din pacate nu are rude ,in afara de o asa zisa matusa ce a aparut la inmormantarea mamei ei .Tutore ,am verificat ..nu exista .Da exista un apartament ,dar nu cred ca este pe numele ei ,ci al mamei ce a murit acum 2-3 ani . Nu cred sa existe o succesiune facuta .Si nu cred ca poate fi incadrata ca batrana atat timp cat are 51 de ani .O alta problema care nu au putut sa o explice cei de la primarie e cum de ea primeste pensie pe caz de boala si ajutoare sociale si totusi nu are tutore,fiind cunoscut diagnosticul acesteia
Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ,inregistrata la spitalul Obregia cu schizofrenie paranoida ,dar ..nonviolenta . Persoana in cauza locuieste in apartamentul de deasupra mea. De 7 ani de cand locuiesc in acest apartament aceasta ,aproape in fiecare zi aceasta urla ,tipa ,latra , injura si bate cu diferite obiecte metalice grele in podea la orice ora din zi sau noapte. Am facut multiple sesizari la sectia de politie ( peste 100 )de care apartin dar acestia nu au reusit decat sa o calmeze pentru maximum 20 minute ,dupa plecarea echipajelor zgomotul produs de aceasta persoana este inevitabil mai puternic .Am vorbit cu administratorul blocului iar acesta a raspuns ,razand,ca nu este problema administratiei sa rezolve problemele intre locatari .Am incercat sa vorbesc la asistenta sociala , acestia au spus ca nu mai fac internari deoarece o asociatie pentru drepturile omului tot ii trimte in judecata pentru orice persoana bolnava psihic ce este trimisa intr-un centru de tratament .Politia a trimis mai multe scrisori catre spitalul Obregia pentru a afla daca aceasta persoana se afla sub tratament ..dar de acolo apare ca ea vine lunar sa-si ridice medicamentele .In concluzie ,Primaria ,Politia si administratia nu pot rezolva aceasta problema .Mentionez ca aceasta persoana are multiple amenzi pentru tulburarea linistii publice iar acum doi ani de zile a avut o plangere de la una dintre vecinele in varsta care a fost agresata de aceasta ,dar batrana ,de mila,a retras plangerea . De asemenea nici unul dintre vecinii ce au pereti comuni cu aceasta persoana nu pot dormi din cauza urletelor si injuraturilor acesteia pana la orele 6-7 dimineata .Intrebarea mea este daca exista o metoda legala prin care aceasta persoana poate fi internata pe o perioada mai lunga de 3 zile intr-un centru pentru bolnavi psihic ? De asemenea tin sa mentionez ca nu exista nici un tutore legal pentru aceasta persoana.