avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Activitate Letyia

Activitate Letyia

Draga Roxana ! Iti voi raspunde si eu la intrebarea ta pt ca mi-a atras atentia.Am lucrat in aceasta breasla 15 ani,am manageriat 2 agentii imobiliare si tot ce-ti voi comunica este in cunostinta de cauza.1.Ati gresit din start incercand sa eludati agentia nemaicomunicand cu ei si ignorandu-i,indiferent de problema creata si aparuta intre timp,ea trebuia discutata impreuna cu toti partenerii.Voi i-ati copiat astfel pe vanzatori care iti spun cat se poate de clar ca "nemultumirea" vizavi de agentie a fost doar un pretext pt a nu mai plati comisionul datorat la care o agentie are dreptul pt prestatia sa.Aceasta percepe comisionul pt INTERMEDIERE si nu si pt alte servicii pe care le poate presta sau nu,si anume: prezenta la notariat,consiliere pe baza actelor,obtinerea unor documente care de fapt intra in sarcina proprietarului,etc.Tu singura spui ca "dupa ce ati finalizat tranzactia n-am mai crezut necesar sa anuntam agentia"! Pai,asa ceva NU se face intrucat de aici reiese clar reaua intentie.In plus,vanzatorul a incercat (si se pare ca i-a si reusit) o escrocherie premeditata.Contractul pe care l-ati semnat,trebuia explicat clar de catre agent si punctat in mod expres daca contine TVA ori ba.Oricum ar fi,majoritatea societatilor de profil platesc tva deci este o informatie in general cunoscuta deja.Eu personal cred ca se putea discuta cu reprezentantii acestei agentii de un mod civilizat pe cale amiabila,dar se pare ca pe ei i-a deranjatfaptul ca s-a incercat ocolirea lor prin tot felul de tertipuri si motivatii penibile.Pune-te in locul oricarui cetatean din tara asta care in schimbul muncii lui nu primeste nimic.Tu cand mergi la market,platesti ceea ce cumperi pt ca altminteri ai fi data pe mana politiei si mi s-ar parea corect.Nimeni nu are dreptul sa fie incorect si necinstit cu plata pe care urmeaza s-o faca daca asa a fost intelegerea de la bun inceput si mai cred ca tot acest comision trebuia clar discutat si negociat de la inceput de catre toate partile.Agentia plateste la Stat tot felul de taxe impozite contributii,acesti bani nu le raman toti in buzunar cu titlu de profit.Nu ne-ai spus in ce oras s-a petrecut intermedierea pt ca daca a fost in Bucuresti,cheltuielile chiar sunt mai multe.Iti doresc sa fii corecta pana la sfarsit si sa incheiati litigiul frumos si civilizat asa cum este si normal.Un proces nu este confortabil nici pt agentie nici pt tine ca beneficiar.Daca nu doreai serviciile unei agentii,cel mai corect ar fi fost sa nu apelezi la ele si sa-ti rezolvi problemasingura pt ca acum n-ar mai fi existat aceste probleme.Nu e corect ca dupa ce beneficiezi de serviciile cuiva pe urma sa te dezici si sa intrebi "dar ce-a facut agentia pt mine" ?!.Iti spun eu,agentia ti-a intermediat,pur si simplu ti-a gasit apartamentul si pt asta iti solicita comision,nici nu era nevoie de mai mult.In atatia ani de imobiliare m-am lovit de multe asemenea situatii in care oameni de rea credinta si cu educatie precara,se folosesc de serviciile tale dupa care incearca sa scape de tine de un mod grosier.Trebuie sa evoluam,suntem acum o tara europeana,comportamentul balcanic ar trebui lasat in urma si ar trebui sa ne respectam mai mult fiecare munca celuilalt.PS.Nu absolv in totalitate agentiile,stiu ca sunt in aceasta breasla si ageamii,si "heirupisti" pt care profitul este mai important decat calitatea serviciilor ! Dar o selectie se poate face dinainte informandu-va si cautand recomandari.Mult succes.
Termenul contractual in niciun caz nu poate fi dus la bun sfarsit,intrucat este incheiat pe 10 ani de catre fostul proprietar care intre timp a si decedat,luaindu-i locul ai sai mostenitori.De ce sa oblige legea pe actualul proprietar sa suporte santajul arendasului care ar trebui sa inteleaga civilizat ca terenul odata instrainat,schimbandu-se proprietarul ,acel contract ar trebui sa fie lovit de nulitate.Cum ma poate obliga pe mine cineva sa respect un termen contractual in situatia in care eu am cumparat sa zicem terenul pt a-l folosi si a-l lucra personal ?! Daca intr-adevar asta spune legea,inseamna ca are mari lacune in cazul de fata si ar trebui modificata.Am o copie de pe contract si v-as putea trimite o copie :)
In situatia in care in urma perfectarii actelor notariale de vanzare-cumparare a unui teren arabil ,actualul proprietar doreste rezilierea contractului de arenda incheiat de catre fostul proprietar,dar arendasul se opune,care sunt pasii legali pt a se rezilia totusi acest contract iar actualul propr.sa se poata folosi de bunul sau ? Multumesc anticipat pt raspuns !