In situatia in care in urma perfectarii actelor notariale de vanzare-cumparare a unui teren arabil ,actualul proprietar doreste rezilierea contractului de arenda incheiat de catre fostul proprietar,dar arendasul se opune,care sunt pasii legali pt a se rezilia totusi acest contract iar actualul propr.sa se poata folosi de bunul sau ? Multumesc anticipat pt raspuns !
parerea mea este ca nu puteti rezilia contractul, care a fost legal facut . Daca arendasul nu este de acord , va trebui sa duceti la bun sfarsit contractul, pana la termenul de finalizare.
Depinde, trebuie vazut contractul si vazut daca si ce stiati la momentul cumpararii. Oricum, anul agricol a inceput si, daca pe teren sunt facute lucrari de toamna, cel mai probabil abia anul viitor puteti folosi terenul. In toamna sau dupa culegerea recoltei de arendas.
De asemenea, trebuie vazut ce se face pe respectivul teren si daca ar fi mai avantajos sa preluati dv. terenul cu despagubiri pentru recolta, dar intr-o negociere asta.
Termenul contractual in niciun caz nu poate fi dus la bun sfarsit,intrucat este incheiat pe 10 ani de catre fostul proprietar care intre timp a si decedat,luaindu-i locul ai sai mostenitori.De ce sa oblige legea pe actualul proprietar sa suporte santajul arendasului care ar trebui sa inteleaga civilizat ca terenul odata instrainat,schimbandu-se proprietarul ,acel contract ar trebui sa fie lovit de nulitate.Cum ma poate obliga pe mine cineva sa respect un termen contractual in situatia in care eu am cumparat sa zicem terenul pt a-l folosi si a-l lucra personal ?! Daca intr-adevar asta spune legea,inseamna ca are mari lacune in cazul de fata si ar trebui modificata.Am o copie de pe contract si v-as putea trimite o copie :)