avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de arenda

tatal meu detine un teren arabil in propietate si a inputernicit pe cineva cu procura sa arendeze terenul unei societati comerciale. Inputernicitul avind procura a incheiat contract de arenda in anul 2012 pe termen de 5 ani! tatal meu propietarul terenului a decedat in 2014 .Eu fiind fiul lui cum pot rezilia contractul de arenda dupa ce am facut succesiunea? sunt cumva obligat sa respect contracul de arenda?sau nu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: giovanni72 , utilizator 15:52, 27 Iunie 2014
Daca vorbiti de reziliere raspunsul este da ... o puteti face oricand cu precizarea ca rezilierea intervine atunci cand arendasul nu isi indeplineste obligatiile contractuale.
Decesul tatalui dvs. nu are nici o legatura cu rezilierea .... care intervine in cazul aratat mai sus. Dezbaterea succesiunii nu face decat sa va confere dreptul de a exercita toate drepturile unui proprietar de teren (inclusiv solicitand rezilierea daca exista motive).
Da, sunteti obligat sa respectati contractul in masura in care arendasul isi indeplineste obligatiile asumate contractual. (contractele sunt incheiate pentru a fi respectate). In cazul in care nu vreti sa il mai respectati ati putea fi obligat de arendas sa ii platiti eventualele prejudicii pentru nerespectarea obligatiilor asumate contractual.
Altfel contractul inceteaza prin implinirea termenului contractual (si daca ati refuzat reainoirea in termenele prev. de art.1848) sau prin decesul, incapacitatea sau falimentul arendasului.
VA MULTUMESC F MULT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arendare rodica_rodi rodica_rodi Cum se reziliaza contractul de arendare si de catre cine? (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda. tanase123 tanase123 Buna ziua. Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha (mostenit de la tatal meu) dat in arenda pe baza legii nr.16/1994, contractul fiind semnat de catre ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)