Contractul de arendare se poate rezilia la fel ca si cel de locatiune, respectiv cand una dintre parti nu isi indeplineste obligatiile nascute din contract, cealalta parte are dreptul de a rezilia contracul, cu daune interese, daca este cazul.
Poate cere rezilierea partea care si-a indeplinit obligatia sau este gata sa-si indeplineasca propria obligatie si va trebui sa fie pronuntata de catre instanta de judecata, cu exceptia cazului in care ati prevazut in contract ca rezilierea se va produce de drept, fara alte formalitati.
In cazul in care terenul a apartinut unui proprietar(care a decedat) dar contractul a fost incheiat de catre un mostenitor care nu avea dezbatuta succesiunea la aceea data, dar a atasat la contract o declaratie pe propria raspundere ca are calitatea de mostenitor,iar ulterior s-a dezbatut succesiunea aparand de fapt 2 mostenitori(adica el si inca unul cu cote indivize de 1/2 fiecare),in acest caz contractul de arendare mai este valabil,el fiind in derulare ca termen adica pana in 2023?Se reziliaza de drept acest contract?
contractul poate sa fie desfiintat. As initia mai intai o discutie cu arendasul pentru a-i explica situatia iar apoi cu celalalt mostenitor. In acest mod, poate ajungeti la o intelegere si evitati un litigiu la instanta. Daca nu ajungeti la o intelegere atunci urmeaza sa va adresati instantei de judecata.
imi cer scuze ca insist,dar arendatorul sustine ca prin acest act de succesiune contractul de arenda nu mai este valabil.El vrea sa vanda acest pamint si are nevoie de o adeverinta de la primarie ca terenul nu este arendat.Cei de acolo ii pot elibera asa ceva (adica faptul ca terenul nu este arendat),atata timp cat contractul este in dertulare si nu s-a prezentat nici un act aditional la Primarie referitor la reziliere?Primaria are calitatea de a anula acest contract in baza certificatului de mostenitor prezentat de catre unul din mostenitori?
Va multumesc din suflet pentru lamuriri si scuzati-mi insistenta.