avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de arenda.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de arenda.

Buna ziua.

Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha (mostenit de la tatal meu) dat in arenda pe baza legii nr.16/1994, contractul fiind semnat de catre mama mea in aprilie 2008 pe o perioada de 10 ani. Arendasul si-a respectat angajamentul contractual an de an. Doresc sa reziliez acest contract pentru a putea sa exploatez eu personal terenul (de preferat printr-un proiect european). Cum trebuie sa procedez? Am castig de cauza?

Va multumesc anticipat.
Tanase
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
tanase123, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 19:50, 11 Noiembrie 2014
Contractul de arendare este inscris la cf?
Nu stiu ce reprezinta cf, insa contractul a fost incheiat in 3 exemplare, unul la arendator, unul la arendas si unul la Consiliul Local Sacele, Constanta unde a fost inregistrat.
Arendasul are drepturi in baza unui contract ce poate fi reziliat. D-voastra in calitate de proprietar aveti drepturi depline asupra terenului, dar tot in limita angajamentelor asumate prin contract. Deci rezilierea se poate face doar in termenii lui. (notificare prealabila, preaviz, daune interese etc). Mama, care a semnat contractul, mai traieste?
Am fost intr-o situatie similara, dar cel care incheiase contractul a decedat. Firma care exploata (arendasul), in lacomia ei, n-a mai tinut cont cine-i mostenitor cand au refacut contractele si m-am trezit cu un contract semnat de o persoana care nu avea drept de mostenire al acelui teren.
Am cerut firmei, pe langa scuzele de rigoare, sa renunte singuri la contract (ei exploatand fara drept terenul meu) amenintandu-i cu plangere penala pentru tulburare de posesie si proces pentru daune.
S-au conformat in 5 minute ! :justcuz:
tanase123 a scris:

Nu stiu ce reprezinta cf, insa contractul a fost incheiat in 3 exemplare, unul la arendator, unul la arendas si unul la Consiliul Local Sacele, Constanta unde a fost inregistrat.

cf=cartea funciara
tanase123 a scris:
Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha

Da, cf = carte funciara.

In plus, dvs. ca mostenitor aveti actele facute si la cartea funciara, adica figurati acolo cu dreptul de proprietate? (sunt aspecte importante in eventualitatea in care doriti denuntarea anticipata a contractului de arendare).

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda giovanni72 giovanni72 tatal meu detine un teren arabil in propietate si a inputernicit pe cineva cu procura sa arendeze terenul unei societati comerciale. Inputernicitul avind ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda reziliat. arendasul primeste in continuare subventia rolex rolex Un contract de arenda a fost reziliat iar notificarea s-a facut prin executorul judecatoresc conform clauzelor contractuale. Desi Primaria la care este arondat ... (vezi toată discuția)